Re: Wat drink je nu?

922
Kent iemand hier het smaakpallet van Ionia Cinque Stelle bonen? En welke verse bonen zou je daar tegenover stellen?

Hoewel ik zeer tevreden ben over die bonen, ben ik natuurlijk erg benieuw of het nog beter kan. Alle suggesties zijn welkom.
Bezzera BZ7 PID, Eureka Atom.

Re: Wat drink je nu?

925
HanR schreef:Gezien de prijs en de volledige afwezigheid van zinnige informatie naar horeca-kiloknaller.

De Initio budget pittig van http://www.Fascino-coffee.com" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; is niet erg subtiel, maar goedkoop en uitstekend te drinken.
Zelf ben ik eerlijk gezegd niet zo'n fan van de initio bonen, maar dat is een kwestie van smaak denk ik. Zowel de milde als de pittige variant kon me niet bekoren. Niet als espresso en ook niet voor filter.

Als je voordelige koffiebonen zoekt dan zijn de maandkoffies van Fleur de Cafe wat mij betreft een aanrader. Verzendkosten zijn ook acceptabel (en gratis vanaf 3 kilo :D ). Momenteel heben ze een Braziliaanse Single Origin voor nog geen 10 euro per kilo.

On topic: momenteel zit de Brazil Yellow Bourbon van Brandzaak bij mij in de molen. Aanvankelijk gekocht voor filter, maar doet het uitstekend als espresso. Zoete chocoladebom en dikke volle body! Lijkt me ook een goede boon voor beginners, aangezien de espresso's - zelfs wanneer de parameters duidelijk niet ideaal zijn - zeer drinkbaar zijn.

Als filterkoffie vind ik 'm ook lekker: zoet en nootjes alom
Espresso: ECM Giotto Premium, Gaggia Factory G106, Compak K6
Filter: Hario V60, Solis Scala 166
Travel/office: Aeropress, Porlex Mini

Re: Wat drink je nu?

926
Fleur de Cafe is nog wel een tip in het budget segment.
Ik heb een paar maanden geleden 4 soorten gekregen om te testen..
De Brazil YB vond ik lekker. Klasse beter dan de Initio. Hetzelfde voor de Mocca Bourbon. Vond gewoon lekker en wat frisser dan de Brazil YB. Van de Grand Cru heb ik de helft weggegooid. Veel te donker gebrand (verbrand). Maar smaken verschillen. Ik had de bonen gekregen om als horeca boon te testen.
De laatste. De Standaard blend ofzo kreeg ik mee als "die kun je overal voor gebruiken". Heb ik niet geprobeerd., maar bij horeca klant achtergelaten om molen en doseerstandden mee in te stellen.
Ik zou nog wel eens iets proberen nij Fleur de Cafe.
Mijn eerste indruk is wel dat het allemaal wel erg donker en "van dik hout zaagt men planken" is.

Ik heb nu de Sidamo van Fascino in de molen.
Hierna zou ik de Sidamo van Fleur kunnen voor een vergelijk.

Re: Wat drink je nu?

928
Het gaat hard met deze mandheling. Had al 500g aan mijn zusje gestuurd dus van de paarhonderd gram die ik zelf nog had geniet ik extra. 15g in plaats van 18g (VST) bakje, wat lagere pre-infusiedruk en daardoor lagere zetdruk en -temp, smullen.

Het valt me overigens op dat de 'thumbnail' van de foto hieronder fletser is dan waneer je 'm aanklikt en de eigenlijke upload beziet.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Wat drink je nu?

930
Ik zit weer terug aan de Bella van Fascino.... De laatste tijd valt het me op hoe zoet die wel is. Bij een long black lijkt het haast of er een beetje suiker in mijn kopje zit :).

Als iemand nog een tip heeft voor boontjes dan hoor ik het graag. Ik heb het graag zoet, niet fruitig of fris, met chocoladetonen en niet bitter. Eigenlijk wat sommige hier als saai zullen beschrijven maar ik houd het op klassiek :D
_____________________________________________________________________________________________
Lelit PL41EM
Eureka Olympus Hi-speed