Re: Man en mes
Geplaatst: wo 29 mei 2024, 19:08
Op internet zie ik veel slijpstenen met twee grofheden (1 aan elk kant van het blok) wat is een goede combo om mee te starten als je zelf messen gaat slijpen?Ypuh schreef: wo 29 mei 2024, 08:48Eén goed Japans mes lijkt me eerlijk gezegd ook wel een must. Ik heb er in ieder geval heel veel plezier van en er zijn maar weinig producten in het dagelijks leven die je zo vaak gebruikt (naast een espressomachine natuurlijkmanduca schreef: za 25 mei 2024, 23:02 Met al die verhalen krijg ik wel het gevoel dat ik er één zou moeten hebben….. Beetje FOMO…).
Eventueel nog een tweede office mes (die eerste moet een 19-21cm gyuto/santoku/bunka zijn) voor kleinere groenten en pepers. Bij mes 3 begint het pas een hobby te worden. Zelf heb er ik er 3+broodmes en denk niet dat ik er snel nog eentje bij koop, tenzij ik nog eens naar Japan ga.
Heb ook gelijk 3 slijpstenen gekocht om een oud kapot mes te reparen en de rest te kunnen onderhouden. De meest ruwe slijpsteen (220) heb je vervolgens ook nooit meer nodig. Gister heb ik na een jaar mijn messen opnieuw geslepen en wat een genot om mee te werken daarna.