En weer een liefhebber..
Geplaatst: di 07 apr 2020, 21:03
Hey allemaal,
Ik zal mezelf ook even voorstellen.
Ben Bas en woon in Castricum. Heb sinds twee weken een 12 jaar oude Vibiemme Domobar standaard en een Gino Rossi RR doserless conversie bonenmaler.
Als eerste heb ik de Vbm geheel een revisie gegeven door de gehele zetgroep te reviseren met alle afsluit ringen, ventielen etc.. vandaag heb ik er een nieuwe manometer in geplaatst en is de machine klaar voor gebruik. De Rossi kocht ik voor een habbekrats en heb ik geheel gereviseerd door het huis een andere kleur te spuiten, de machine geheel te reinigen en te voorzien van twee nieuwe maal schijven. Na alle info die ik heb gelezen sinds Corona over bonenmalers weet ik dat dit een leuke beginner is en er zoveel mogelijk is qua malers maar dat zal wel komen als ik de grond beginselen onder de knie heb en dat zal wel even wat tijd in beslag nemen. Ik ben mechanieker in een fietsenwinkel en ook fanatiek fietser dus ook wel wat verstand van techniek maar niet van koffie. Ik heb een zak bonen gekocht om mee te oefenen en aangezien ik fietser ben ook een zak koffie besteld van Il Magistrale cycling coffee voor als ik denk dat ik het een beetje kan. Nu heb ik een vraag aan de mensen die mij van advies kunnen voorzien vwb het instellen van de machine qua werkdruk/keteldruk. Waar moet ik op letten met temperatuur, overdruk ventiel?? Als de machine aanstaat werkt de druk zich op tot 4 bar en niet hoger, klopt dat?? Heb gelezen dat je het beste resultaat krijgt bij een druk tussen de 8,8/9,2 bar?? Hoe krijg ik zoiets voor elkaar en zijn er mensen die mij daarbij kunnen/willen helpen??
Groetjes Bas
Ik zal mezelf ook even voorstellen.
Ben Bas en woon in Castricum. Heb sinds twee weken een 12 jaar oude Vibiemme Domobar standaard en een Gino Rossi RR doserless conversie bonenmaler.
Als eerste heb ik de Vbm geheel een revisie gegeven door de gehele zetgroep te reviseren met alle afsluit ringen, ventielen etc.. vandaag heb ik er een nieuwe manometer in geplaatst en is de machine klaar voor gebruik. De Rossi kocht ik voor een habbekrats en heb ik geheel gereviseerd door het huis een andere kleur te spuiten, de machine geheel te reinigen en te voorzien van twee nieuwe maal schijven. Na alle info die ik heb gelezen sinds Corona over bonenmalers weet ik dat dit een leuke beginner is en er zoveel mogelijk is qua malers maar dat zal wel komen als ik de grond beginselen onder de knie heb en dat zal wel even wat tijd in beslag nemen. Ik ben mechanieker in een fietsenwinkel en ook fanatiek fietser dus ook wel wat verstand van techniek maar niet van koffie. Ik heb een zak bonen gekocht om mee te oefenen en aangezien ik fietser ben ook een zak koffie besteld van Il Magistrale cycling coffee voor als ik denk dat ik het een beetje kan. Nu heb ik een vraag aan de mensen die mij van advies kunnen voorzien vwb het instellen van de machine qua werkdruk/keteldruk. Waar moet ik op letten met temperatuur, overdruk ventiel?? Als de machine aanstaat werkt de druk zich op tot 4 bar en niet hoger, klopt dat?? Heb gelezen dat je het beste resultaat krijgt bij een druk tussen de 8,8/9,2 bar?? Hoe krijg ik zoiets voor elkaar en zijn er mensen die mij daarbij kunnen/willen helpen??
Groetjes Bas