Martijn schreef:Iemand hier wel eens geprobeerd om tijdens (of direct na) het zetten het crema op te vangen of weg te halen? Ik ben wel benieuwd naar het resulaat.
Dat was niet zo moeilijk!
Gewoon na het zetten het cremalaagje eraf scheppen zoals in het filmpje.
Net gedaan en ik moet hem wel gedeeltelijk gelijk geven.
Als je de crema los proeft is dat ruw en bitter.
Als je de espresso met crema proeft zit dat er wat in gemengd.
Als je de crema er eerst afschept is de espresso een stuk zachter.
Dus ja, het klopt wat hij zegt en dat is ook wel logisch.
Maar is een espresso zonder crema nu lekkerder?
Ik twijfel nog een beetje.
Aan de ene kant was de duidelijk zachtere espresso wel erg lekker en proef je meer detail in de koffie, aan de andere kant geeft de crema ook een bite aan de espresso. Zonder smaakt hij een beetje laf.
Je zou kunnen zeggen dat er iets aan ontbreekt, maar is dat niet gewoon wat we (tot nu toe) gewend zijn?
Wel leuk om te doen overigens!