Voorstellen & Mijn setup!
Geplaatst: do 01 okt 2020, 09:28
Hey all,
Ik ben Justin, 27 jaar en sinds gisteren (trotse) bezitter van deze mooie setup;
Het is een Bezzera Mitica in combinatie met een Mazzer Mini Electronic B maler.
Mijn koffieverleden (klinkt als een soort crimineel circuit... ) is begonnen met een Senseo, in hoeverre je dat koffie kunt noemen met de kennis van nu, daarna overgestapt op een instap Nespressomachine met zo'n melkopschuimertje die magnetisch je melk schuimt. Na ongeveer 2 jaar die machine geüpgraded naar de Nespresso Creatista Plus; daarbij werd de melk geschuimd met een (stoom)pijpje. Was al een wereld van verschil. En nu, zo'n 2,5 jaar later, over op het echte werk!
Ik moet zeggen dat het énorm zoeken is naar de afstelling van de bonenmaler, hoe fijn, hoe grof, hoeveel je hebt er bijna een opleiding voor nodig. En het opschuimen van de melk is ook trial en error. De allereerste bak koffie ging super goed, de 12 bakken koffie daarna nog geen een keer echt goeie melk gehad.
Ik wil heel graag op (korte)termijn nog een basis workshop volgen voor latte-art, afstellen maler en opschuimen melk. Ik denk als je 2 of 3 uurtjes met iemand oefent die er bedreven in is, dat dat enorm kan helpen. Tot die tijd klooi ik gewoon lekker wat aan en zien we het wel!
Ik heb ongetwijfeld nog wel wat vragen in de toekomst, hoop ze hier te mogen stellen en wie weet over een tijdje ook andere liefhebbers te kunnen helpen
Groeten! Justin
Ik ben Justin, 27 jaar en sinds gisteren (trotse) bezitter van deze mooie setup;
Het is een Bezzera Mitica in combinatie met een Mazzer Mini Electronic B maler.
Mijn koffieverleden (klinkt als een soort crimineel circuit... ) is begonnen met een Senseo, in hoeverre je dat koffie kunt noemen met de kennis van nu, daarna overgestapt op een instap Nespressomachine met zo'n melkopschuimertje die magnetisch je melk schuimt. Na ongeveer 2 jaar die machine geüpgraded naar de Nespresso Creatista Plus; daarbij werd de melk geschuimd met een (stoom)pijpje. Was al een wereld van verschil. En nu, zo'n 2,5 jaar later, over op het echte werk!
Ik moet zeggen dat het énorm zoeken is naar de afstelling van de bonenmaler, hoe fijn, hoe grof, hoeveel je hebt er bijna een opleiding voor nodig. En het opschuimen van de melk is ook trial en error. De allereerste bak koffie ging super goed, de 12 bakken koffie daarna nog geen een keer echt goeie melk gehad.
Ik wil heel graag op (korte)termijn nog een basis workshop volgen voor latte-art, afstellen maler en opschuimen melk. Ik denk als je 2 of 3 uurtjes met iemand oefent die er bedreven in is, dat dat enorm kan helpen. Tot die tijd klooi ik gewoon lekker wat aan en zien we het wel!
Ik heb ongetwijfeld nog wel wat vragen in de toekomst, hoop ze hier te mogen stellen en wie weet over een tijdje ook andere liefhebbers te kunnen helpen
Groeten! Justin