Even voorstellen.
Geplaatst: za 02 okt 2021, 12:24
Ongemerkt en zeer verassend ben ik in het wat en hoe van espresso zetten gerold. Een familielid die ging emigreren vroeg of ik interesse had in hun oude Quick Mill 3000. Zo te zien 19 jaar oud. Het had voor de sier jaren op het aanrecht gestaan en er moest wel even naar gekeken worden. Nou ben ik zelf al jaren aan perculator gewend. Een lekker bakkie heeft altijd mijn aandacht en laat dat semi/professional espresso net iets zijn waar ik nog helemaal niks van snap. Kom maar op met die Quick Mill en dat heb ik geweten. Als voormalig HTD industrie vond ik het wel prachtig hoe dit machientje in elkaar zat. Duurzaam uitgevoerd en makkelijk zelf te reviceren.
https://www.drtradingshop.nl/c-2440181/quickmill/
D.R. tradingshop.nl heel toevallig gevonden maar met prachtige uitleg voor onderhoud e.d.
Boodschappenlijst; ontkalkingsmiddel, revisie set zetgroep incl. bussen en veren voor de flens, maatschepje 7 gram, plastic tamper 50/58 mm en tot slot 1 en 2 kops filters. Als je een leek bent moet je je wel behoorlijk inlezen hoe alles behoord te werken en door te testen kreeg ik alleen maar meer vraagtekens. Waar ben ik aan begonnen dacht ik nog. Bij iedere hindernis time out. Geduld in uitvoering is mijn credo zo ook de zorg voor een goed kopje espresso. Alles functioneert nu zoals het moet, prachtig. De kunst van het espresso zetten is geen kattenpis. Je kan daar heel ver in gaan als ik denk vers gebrande bonen,Het juiste gewicht en de juiste consistentie bij het malen. Ik bezat alleen een Krups elctr. koffiemolen. Dat ding een minuut laten gillen om een zo fijn mogelijk gemalen koffie te krijgen. Opvallend dat eerste kopje met "crema" smaak. Mijn hemel. Een goede bonenmaler is belangrijker dan je espresso machiene lees ik in drie talen. Heel veel googlen en bepalen op welk niveau kwaliteit/kwantiteit je uit wil komen. Als je direct voor hoge kwaliteit gaat kan je starten met een professionele molen. Nieuw over de duizend en 2ehands voor een fractie van de prijs. Mijn oog viel op de Compak K6. Het mag dan wel een maalschijf van 63,4 mm hebben, 15 kg zwaar zijn en een bakbeest op je aanrecht maar dat gaat hem niet worden. De lat leg ik maar niet te hoog. Iets in het midden segment en het mag ook wel ogen. Uiteindelijk de Quick Mill 060 EVO, 43 mm schijf en 4 kg zwaar gevonden. Tot mijn verbazing toen ik het binnen kreeg nog in de originele verpakking en zelfs een factuur die aangeeft dat ik nog 15 maanden garantie heb. Al met al een fraai setje QM moet ik zeggen.
Sinds de 2 maanden dat ik de QM 3000 heb heb ik me behoorlijk laten verleiden om tot dit punt te komen. Met in je achterhoofd dat een perfekt kopje espresso goddelijk is als het moment, de smaak en de geur. Rest mij nog om de dosering, maalfijnheid en soort bonen fijn te tunen. Op dit forum heb ik al heel veel kunnen lezen wat mij enorm hielp zover. Tot nu toe 100,- aan onderdelen en 130,- voor de grinder betaald.To be continued.
https://www.drtradingshop.nl/c-2440181/quickmill/
D.R. tradingshop.nl heel toevallig gevonden maar met prachtige uitleg voor onderhoud e.d.
Boodschappenlijst; ontkalkingsmiddel, revisie set zetgroep incl. bussen en veren voor de flens, maatschepje 7 gram, plastic tamper 50/58 mm en tot slot 1 en 2 kops filters. Als je een leek bent moet je je wel behoorlijk inlezen hoe alles behoord te werken en door te testen kreeg ik alleen maar meer vraagtekens. Waar ben ik aan begonnen dacht ik nog. Bij iedere hindernis time out. Geduld in uitvoering is mijn credo zo ook de zorg voor een goed kopje espresso. Alles functioneert nu zoals het moet, prachtig. De kunst van het espresso zetten is geen kattenpis. Je kan daar heel ver in gaan als ik denk vers gebrande bonen,Het juiste gewicht en de juiste consistentie bij het malen. Ik bezat alleen een Krups elctr. koffiemolen. Dat ding een minuut laten gillen om een zo fijn mogelijk gemalen koffie te krijgen. Opvallend dat eerste kopje met "crema" smaak. Mijn hemel. Een goede bonenmaler is belangrijker dan je espresso machiene lees ik in drie talen. Heel veel googlen en bepalen op welk niveau kwaliteit/kwantiteit je uit wil komen. Als je direct voor hoge kwaliteit gaat kan je starten met een professionele molen. Nieuw over de duizend en 2ehands voor een fractie van de prijs. Mijn oog viel op de Compak K6. Het mag dan wel een maalschijf van 63,4 mm hebben, 15 kg zwaar zijn en een bakbeest op je aanrecht maar dat gaat hem niet worden. De lat leg ik maar niet te hoog. Iets in het midden segment en het mag ook wel ogen. Uiteindelijk de Quick Mill 060 EVO, 43 mm schijf en 4 kg zwaar gevonden. Tot mijn verbazing toen ik het binnen kreeg nog in de originele verpakking en zelfs een factuur die aangeeft dat ik nog 15 maanden garantie heb. Al met al een fraai setje QM moet ik zeggen.
Sinds de 2 maanden dat ik de QM 3000 heb heb ik me behoorlijk laten verleiden om tot dit punt te komen. Met in je achterhoofd dat een perfekt kopje espresso goddelijk is als het moment, de smaak en de geur. Rest mij nog om de dosering, maalfijnheid en soort bonen fijn te tunen. Op dit forum heb ik al heel veel kunnen lezen wat mij enorm hielp zover. Tot nu toe 100,- aan onderdelen en 130,- voor de grinder betaald.To be continued.