Koffie branden?
Geplaatst: di 05 okt 2021, 10:04
Hallo forum leden,
Wat is het toch weer een feest om het forum te bezoeken. Het is alweer even geleden dat ik hier was, maar het is een klein feestje om op het forum te zijn en de diverse posts te lezen.
In het begin van het jaar was ik hier voor de aankoop van een La Pavoni Prof en die heb ik toen gekocht. En weetje hij bevalt hartstikke goed!!! Wat een heerlijk klein apparaatje, 's ochtends twee espressootjes en ik kan de wereld aan.
Vorige week voor het eerst in mijn leven groene bonen gekocht, puur uit nieuwsgierigheid. En ook een beetje na de uitzending van de keuringsdienst van waarde
Na het branden van mijn eerste 100 gram in een bakpannetje moet ik zeggen dat het verschil enorm is. Zoveel aroma, ongekend. De smaak behoeft nogwel wat aandacht, maar dat is eerder een uitdaging dan een probleem.
De boontjes die ik gebruikt heb zijn de Colombia Narino Galeras Volcanic van Fleur de Cafe.
Gister heb ik ook de post van We Tiger zitten lezen over de bocaboca 250, wat een leuk apparaat is dat. En wat een leercurve in zo'n korte tijd met dat brandertje.
Ik besef me ter dege dat het branden in een koekenpan nooit hele goede roasts gaat opleveren en zeker geen constistente roastbatches.
Dus eigenlijk kan ik jullie hulp wel gebruiken, in waar aan te denken bij de volgende stap in het roasten.
Wat zijn leuke machientjes, of wellicht leuke zelfbouw projectjes.
Waar halen jullie je groene bonen vandaan, ik las iets van tpi?
En alles waarvan jullie denken dat het goed is om te weten, en dat is ongetwijfeld een heleboel.
Groeten Jeroen
Wat is het toch weer een feest om het forum te bezoeken. Het is alweer even geleden dat ik hier was, maar het is een klein feestje om op het forum te zijn en de diverse posts te lezen.
In het begin van het jaar was ik hier voor de aankoop van een La Pavoni Prof en die heb ik toen gekocht. En weetje hij bevalt hartstikke goed!!! Wat een heerlijk klein apparaatje, 's ochtends twee espressootjes en ik kan de wereld aan.
Vorige week voor het eerst in mijn leven groene bonen gekocht, puur uit nieuwsgierigheid. En ook een beetje na de uitzending van de keuringsdienst van waarde
Na het branden van mijn eerste 100 gram in een bakpannetje moet ik zeggen dat het verschil enorm is. Zoveel aroma, ongekend. De smaak behoeft nogwel wat aandacht, maar dat is eerder een uitdaging dan een probleem.
De boontjes die ik gebruikt heb zijn de Colombia Narino Galeras Volcanic van Fleur de Cafe.
Gister heb ik ook de post van We Tiger zitten lezen over de bocaboca 250, wat een leuk apparaat is dat. En wat een leercurve in zo'n korte tijd met dat brandertje.
Ik besef me ter dege dat het branden in een koekenpan nooit hele goede roasts gaat opleveren en zeker geen constistente roastbatches.
Dus eigenlijk kan ik jullie hulp wel gebruiken, in waar aan te denken bij de volgende stap in het roasten.
Wat zijn leuke machientjes, of wellicht leuke zelfbouw projectjes.
Waar halen jullie je groene bonen vandaan, ik las iets van tpi?
En alles waarvan jullie denken dat het goed is om te weten, en dat is ongetwijfeld een heleboel.
Groeten Jeroen