Mijn set-up
Geplaatst: za 07 mei 2022, 14:13
Leuke rubriek! Ik had me al geintrodiseerd, mijn naam is David, ik werk als IT consultant in Brussel, kom uit Nederland en woon in Antwerpen.
Ik ben altijd al gek geweest op koffie, en heb eigenlijk veel opgestoken toen ik in mn studententijd in de horeca gewerkt had. En als je al eenmaal met professioneel apparatuur gewerkt hebt, weet je eigenlijk wat je thuis wilt hebben.
Mijn espresso setup is eigenlijk simpel, koffiemolen en espressoapparaat. Niet teveel poespas. Het is zeker niet de mooiste opstelling, maar de koffie is goed.
Ik heb een grote keuken en uiteraard met bar zodat ik lekker kan hobbieën. Ik hou van koffie in al zijn vormen.
Nu lees ik ook wel dat de laatste tijd ook design een belangrijk punt is, en zelfs het uiterlijk van de barista(!?), ik krijg regelmatig van mijn dochters te horen dat mijn kleding niet klopt, dus dat zie ik blijkbaar niet!
Ik vind dat er wel erg veel veranderd is op gebied van espresso wat de kwaliteit echt wel verbeterd heeft.
Soms zie ik iemand een kop espresso brouwen, en denk ik, nou dat word niets, terwijl de smaak echt wel goed is.... Mijn guilty pleasure is dat ik nog steeds het liefste old school espresso drink, dus arabica met rustica. Voor de betere koffietjes vind ik eigenlijk espresso niet zo geschikt, en gebruik liever pourover, slowdrip of siphon...
Zoals al eerder aangegeven maak ik ook eigen koffiesetapparaatjes van glas. Hieronder is een apparaatje. Het moet goed aansluiten, praktisch in het schoonmaken, en handig in gebruik. Deze karaf is bijvoorbeeld ideaal voor het walsen zodat je de koffie niet hoeft om te gieten.
De filter is van metaal, ook weer praktisch in gebruik en om schoon te maken. Nu vind ik de glas filter van Cona ideaal, makkelijk schoon te maken, alleen is de doorloop tijd te snel.
Zo heb ik van een champagne glas een filter gemaakt, en als je goed in het centrum kijkt zie je de 6 kanalen die ik in het glas heb geslepen. Nu is de doorloop tijd zoals ik hem graag heb. Hieronder nog wat zelfgemaakte koffiezettertjes, slowdrip, au bain marie etc. ach ja het houd ja van de straat... Het is wel mooi dat er nu zoveel informatie beschikbaar is over koffie, dat was vroeger niet. Al moet ik zeggen dat ik niets weeg of meet. Ik zet nog steeds koffie op gevoel, en met veel liefde!
Ik ben altijd al gek geweest op koffie, en heb eigenlijk veel opgestoken toen ik in mn studententijd in de horeca gewerkt had. En als je al eenmaal met professioneel apparatuur gewerkt hebt, weet je eigenlijk wat je thuis wilt hebben.
Mijn espresso setup is eigenlijk simpel, koffiemolen en espressoapparaat. Niet teveel poespas. Het is zeker niet de mooiste opstelling, maar de koffie is goed.
Ik heb een grote keuken en uiteraard met bar zodat ik lekker kan hobbieën. Ik hou van koffie in al zijn vormen.
Nu lees ik ook wel dat de laatste tijd ook design een belangrijk punt is, en zelfs het uiterlijk van de barista(!?), ik krijg regelmatig van mijn dochters te horen dat mijn kleding niet klopt, dus dat zie ik blijkbaar niet!
Ik vind dat er wel erg veel veranderd is op gebied van espresso wat de kwaliteit echt wel verbeterd heeft.
Soms zie ik iemand een kop espresso brouwen, en denk ik, nou dat word niets, terwijl de smaak echt wel goed is.... Mijn guilty pleasure is dat ik nog steeds het liefste old school espresso drink, dus arabica met rustica. Voor de betere koffietjes vind ik eigenlijk espresso niet zo geschikt, en gebruik liever pourover, slowdrip of siphon...
Zoals al eerder aangegeven maak ik ook eigen koffiesetapparaatjes van glas. Hieronder is een apparaatje. Het moet goed aansluiten, praktisch in het schoonmaken, en handig in gebruik. Deze karaf is bijvoorbeeld ideaal voor het walsen zodat je de koffie niet hoeft om te gieten.
De filter is van metaal, ook weer praktisch in gebruik en om schoon te maken. Nu vind ik de glas filter van Cona ideaal, makkelijk schoon te maken, alleen is de doorloop tijd te snel.
Zo heb ik van een champagne glas een filter gemaakt, en als je goed in het centrum kijkt zie je de 6 kanalen die ik in het glas heb geslepen. Nu is de doorloop tijd zoals ik hem graag heb. Hieronder nog wat zelfgemaakte koffiezettertjes, slowdrip, au bain marie etc. ach ja het houd ja van de straat... Het is wel mooi dat er nu zoveel informatie beschikbaar is over koffie, dat was vroeger niet. Al moet ik zeggen dat ik niets weeg of meet. Ik zet nog steeds koffie op gevoel, en met veel liefde!