Dan maar zelf ;) - even voorstellen
Geplaatst: di 30 aug 2022, 10:38
Hi iedereen,
mijn naam is Jaimie Peeters. Ik ben 46, woon in Haarlem en ben fotograaf/filmmaker van beroep.
Laat ik meteen even de titel uitleggen van deze post. Mijn persoonlijke (!) ervaring is dat van de 100 kopjes cappuccino die ik voorgeschoteld krijg her en der, ik er misschien 10 echt lekker vind. Daarom blijven er maar een paar plekjes over waar ik dan ook heen ga om hiervan te genieten.
Ik vond het altijd maar raar dat niet iedere koffietoko een goeie cappuccino kon maken. Vaak waren ze ook veel te warm, of zelfs te koud. Ik begreep dat nooit. Dat is toch je vak, dacht ik dan.
Nu heb ik zelf een kleine droom dat ik ooit eens een koffietentje open in bijv Portugal ofzo. Dus dacht ik laatst. Dan is het minstens nodig dat je wel weet hoe je koffie zet haha, toch?
En aangezien ik dus heel weinig lekkere cappuccino's krijg, dacht ik 1 en 1 is 2. Ik ga de SCA opleiding doen. De foundation module is volgende week. "Dan maar zelf". Ik ben voornemens om ook de intermediate en de pro modules te doen. Dan kan ik in ieder geval zeggen dat ík (hopelijk) wel weet hoe je een goeie cappuccino zet .. én mocht ik de kans krijgen om een koffietentje te openen, dat ik dan in ieder geval weet hoe je een goeie kop zet.
Maar, we beginnen bij het begin. Ik heb nog 0 verstand van machines etc. Dat ga ik vast allemaal volgende week horen waarna ik hier op zoek zal gaan naar een goeie set. Een ding valt mij al op in de diverse berichten hier over de zoektoch naar een set, is dat telkens genoemd wordt "Begin met een goeie molen". Mag ik concluderen dat het belangrijker is hoe de bonen gemalen worden, dan hoe de machine werkt?
Thanks voor het lezen en als newbie zal ik hier nog heel veel gaan leren.
gr Jaimie
mijn naam is Jaimie Peeters. Ik ben 46, woon in Haarlem en ben fotograaf/filmmaker van beroep.
Laat ik meteen even de titel uitleggen van deze post. Mijn persoonlijke (!) ervaring is dat van de 100 kopjes cappuccino die ik voorgeschoteld krijg her en der, ik er misschien 10 echt lekker vind. Daarom blijven er maar een paar plekjes over waar ik dan ook heen ga om hiervan te genieten.
Ik vond het altijd maar raar dat niet iedere koffietoko een goeie cappuccino kon maken. Vaak waren ze ook veel te warm, of zelfs te koud. Ik begreep dat nooit. Dat is toch je vak, dacht ik dan.
Nu heb ik zelf een kleine droom dat ik ooit eens een koffietentje open in bijv Portugal ofzo. Dus dacht ik laatst. Dan is het minstens nodig dat je wel weet hoe je koffie zet haha, toch?
En aangezien ik dus heel weinig lekkere cappuccino's krijg, dacht ik 1 en 1 is 2. Ik ga de SCA opleiding doen. De foundation module is volgende week. "Dan maar zelf". Ik ben voornemens om ook de intermediate en de pro modules te doen. Dan kan ik in ieder geval zeggen dat ík (hopelijk) wel weet hoe je een goeie cappuccino zet .. én mocht ik de kans krijgen om een koffietentje te openen, dat ik dan in ieder geval weet hoe je een goeie kop zet.
Maar, we beginnen bij het begin. Ik heb nog 0 verstand van machines etc. Dat ga ik vast allemaal volgende week horen waarna ik hier op zoek zal gaan naar een goeie set. Een ding valt mij al op in de diverse berichten hier over de zoektoch naar een set, is dat telkens genoemd wordt "Begin met een goeie molen". Mag ik concluderen dat het belangrijker is hoe de bonen gemalen worden, dan hoe de machine werkt?
Thanks voor het lezen en als newbie zal ik hier nog heel veel gaan leren.
gr Jaimie