Pagina 1 van 1
Tia Maria
Geplaatst: za 14 jan 2023, 18:03
door omeCo
Vanmiddag heb ik homemade Tia Maria geproefd. Op basis van goede koffiebonen. Lekker!!
Iemand hier ervaring mee, in de zin van zelf ‘gebrouwen ‘?
Re: Tia Maria
Geplaatst: za 14 jan 2023, 18:57
door Jd gouda
Jazeker.
Lang geleden in een oude cola fles gemaakt.
Op basis van jenever en kandijsuiker
Wat voor bonen geen idee meer helaas
Re: Tia Maria
Geplaatst: za 14 jan 2023, 21:23
door Pti
Ik heb het in een restaurant wel eens gekregen als digestief, was inderdaad ook iets op jeneverbasis, met kandij- of basterdsuiker, koffiebonen en allicht enkele specerijen. Naar mijn smaak iets te zoet, maar het was wel lekker.
Re: Tia Maria
Geplaatst: zo 15 jan 2023, 10:16
door CafeSolo
Ik heb ooit zoiets dergelijks gemaakt. (Ik heb nog nooit Tia Maria geproefd).
Maar dit is mijn recept voor koffielikeur
1 fles/bokaal (inhoud 1 liter)
280gr donkere basterdsuiker
30gr koffiebonen
2 gekneusde kardemompeultjes
1 vanillestok (opengesneden en uitgeschraapt)
Alles in de fles/bokaal doen, aanvullen met jonge jenever tot de fles/bokaal vol is. Zes weken laten trekken op een donkere koele plaats. Regelmatig schudden.
Na 6 weken en als alle suiker is opgelost, door een filter gieten
IJs en ijskoud opdienen (bij voorkeur uit de diepvries)
Re: Tia Maria
Geplaatst: di 17 jan 2023, 17:31
door omeCo
CafeSolo schreef:Ik heb ooit zoiets dergelijks gemaakt. (Ik heb nog nooit Tia Maria geproefd).
Maar dit is mijn recept voor koffielikeur
1 fles/bokaal (inhoud 1 liter)
280gr donkere basterdsuiker
30gr koffiebonen
2 gekneusde kardemompeultjes
1 vanillestok (opengesneden en uitgeschraapt)
Alles in de fles/bokaal doen, aanvullen met jonge jenever tot de fles/bokaal vol is. Zes weken laten trekken op een donkere koele plaats. Regelmatig schudden.
Na 6 weken en als alle suiker is opgelost, door een filter gieten
IJs en ijskoud opdienen (bij voorkeur uit de diepvries)
Nou, daar gaat ie. Wordt vervolgd over 6 weken.
[IMG]
//uploads.tapatalk-cdn.com/202301 ... ed0431.jpg[/IMG]