Van advies dienen? Upgrade vanaf Quamar M80e
Geplaatst: ma 17 apr 2023, 12:26
Dag medeforummers,
Voor wie het leuk vindt om mee te denken:
Sinds jaar en dag gebruik ik al - met enige ergernisjes - mijn Quamar M80e. Ik ben nog steeds tevreden over het maalsel, ik erger me echter steeds meer aan de "touch"achtige knopjes en de grote inconsistentie van het tijd-gebaseerde malen. Voorbeeld: bij een vaste instelling (in mijn geval 6,75 sec) komt er de ene keer 15,7 gram uit en de andere keer 16,5. Ik vind dat een te groot verschil.
Met name dat laatste vind ik steeds meer een ding.
Is dit bij iedere tijd-gebaseerde maler zo? Zonee, ga ik kijken naar een opvolger voor espresso.
Voor french press, moka, filter en clever dripper gebruik ik een Wilfa Uniform, waar ik overigens wel mee doseer per kop. Voor de ibrik een klassieke Sözen. Wat kan ik daar soms toch ook van genieten. V60 heb ik overigens ook maar kan mij niet echt bekoren. Ik denk dat dat hele "cleane" mij niet zo past. Tot zover deze zijstap.
Ik kijk uiteraard ook naar de Sculptor 78s maar ik ben er nog niet uit of single dosen wel past bij mij. Bonen komen in mijn geval van Brandzaak, KBC Arnhem, Fascino of Blommers hier in Nijmegen (dat waren de laatste 4 bestellingen). Ik houd van medium gebrande bonen, soms een blend, en ik heb een soort aversie ontwikkeld tegen fruitigheid/frisheid. Zowel in bier als in espresso
Ik houd van dat dikke, volle, donkere, zachte dat zo wonderschoon uit de Pro 800 komt, bijvoorbeeld op dit moment met de Latin blend van Brandzaak. Mijn voorkeur ligt nog steeds, ook na al die jaren, bij de meer klassieke espresso. Zal de leeftijd zijn.
Hebben jullie wellicht een andere of nieuwe denkrichting?
Mijn denkrichting zou zijn voor single dosen Sculptor 78s, voor hopper Eureka Atom Specialty 75 bijvoorbeeld.
Wat zou nu een daadwerkelijke verbetering zijn?
Voor wie het leuk vindt om mee te denken:
Sinds jaar en dag gebruik ik al - met enige ergernisjes - mijn Quamar M80e. Ik ben nog steeds tevreden over het maalsel, ik erger me echter steeds meer aan de "touch"achtige knopjes en de grote inconsistentie van het tijd-gebaseerde malen. Voorbeeld: bij een vaste instelling (in mijn geval 6,75 sec) komt er de ene keer 15,7 gram uit en de andere keer 16,5. Ik vind dat een te groot verschil.
Met name dat laatste vind ik steeds meer een ding.
Is dit bij iedere tijd-gebaseerde maler zo? Zonee, ga ik kijken naar een opvolger voor espresso.
Voor french press, moka, filter en clever dripper gebruik ik een Wilfa Uniform, waar ik overigens wel mee doseer per kop. Voor de ibrik een klassieke Sözen. Wat kan ik daar soms toch ook van genieten. V60 heb ik overigens ook maar kan mij niet echt bekoren. Ik denk dat dat hele "cleane" mij niet zo past. Tot zover deze zijstap.
Ik kijk uiteraard ook naar de Sculptor 78s maar ik ben er nog niet uit of single dosen wel past bij mij. Bonen komen in mijn geval van Brandzaak, KBC Arnhem, Fascino of Blommers hier in Nijmegen (dat waren de laatste 4 bestellingen). Ik houd van medium gebrande bonen, soms een blend, en ik heb een soort aversie ontwikkeld tegen fruitigheid/frisheid. Zowel in bier als in espresso

Ik houd van dat dikke, volle, donkere, zachte dat zo wonderschoon uit de Pro 800 komt, bijvoorbeeld op dit moment met de Latin blend van Brandzaak. Mijn voorkeur ligt nog steeds, ook na al die jaren, bij de meer klassieke espresso. Zal de leeftijd zijn.
Hebben jullie wellicht een andere of nieuwe denkrichting?
Mijn denkrichting zou zijn voor single dosen Sculptor 78s, voor hopper Eureka Atom Specialty 75 bijvoorbeeld.
Wat zou nu een daadwerkelijke verbetering zijn?