Voorstellen + advies bonen
Geplaatst: do 18 mei 2023, 23:52
Hi all,
Ben nieuw hier en ook nieuw in de wereld van verse koffies.
Ik drink momenteel de Honduras Marcala Comsa van Brandzaak. Middels proefpakket 6 smaken daar aan het testen (allen Arabica), maar nog niet echt de smaak gevonden die ik zoek (ik zoek de smaak van de Nespresso Kazaar, blijkens website een maling met Robusta).
Hiervoor heb ik 2 koffiebonen van SimonLevelt geprobeerd. Tot heden vond ik de ‘Barista’ van SimonLevelt het dichts komen bij de smaak die ik zoek (zit Robusta in).
Zijn er tips welke koffiebonen ik zeker eens moet proberen? Ik drink veelal een cappuccino of een Americano, zo nu en dan ook een espresso shot op vanille ijs.
Wat ik zoek:
- stroperige textuur, met goede crema laag.
- koffie waarbij bitterheid door cappuccino met melk heen nog goed te proeven is. De sterkere koffies van Brandzaak heb ik dit niet in kunnen vinden (koffie/caramel tonen zijn echt anders tov de Kazaar)
- gevoelsmatig denk ik dat een mengsel met Robusta en meer donker gebrande koffies zijn wat ik zoek. Of is dat vloeken in de kerk?
PS ik gebruik een Sage Barista Express Impress met automatische dosering/tampen en doe een shot van 1:2 ratio obv 25sec shot tijd. Machine helpt al goed bij consistentie.
Ben nieuw hier en ook nieuw in de wereld van verse koffies.
Ik drink momenteel de Honduras Marcala Comsa van Brandzaak. Middels proefpakket 6 smaken daar aan het testen (allen Arabica), maar nog niet echt de smaak gevonden die ik zoek (ik zoek de smaak van de Nespresso Kazaar, blijkens website een maling met Robusta).
Hiervoor heb ik 2 koffiebonen van SimonLevelt geprobeerd. Tot heden vond ik de ‘Barista’ van SimonLevelt het dichts komen bij de smaak die ik zoek (zit Robusta in).
Zijn er tips welke koffiebonen ik zeker eens moet proberen? Ik drink veelal een cappuccino of een Americano, zo nu en dan ook een espresso shot op vanille ijs.
Wat ik zoek:
- stroperige textuur, met goede crema laag.
- koffie waarbij bitterheid door cappuccino met melk heen nog goed te proeven is. De sterkere koffies van Brandzaak heb ik dit niet in kunnen vinden (koffie/caramel tonen zijn echt anders tov de Kazaar)
- gevoelsmatig denk ik dat een mengsel met Robusta en meer donker gebrande koffies zijn wat ik zoek. Of is dat vloeken in de kerk?
PS ik gebruik een Sage Barista Express Impress met automatische dosering/tampen en doe een shot van 1:2 ratio obv 25sec shot tijd. Machine helpt al goed bij consistentie.