Pagina 1 van 5
De lange preinfusie
Geplaatst: zo 03 mar 2024, 09:32
door cremalover
Re: De lange preinfusie
Geplaatst: zo 03 mar 2024, 09:38
door fransg
Schitterend, die duim die het beeld binnen schuift!!!
Re: De lange preinfusie
Geplaatst: zo 03 mar 2024, 10:24
door Drankdier
Dat is meteen iets wat ik me al een tijdje afvraag bij levers.
Hoe doen jullie dat qua timing? Ik ben gewend met vibratiepomp te werken en dan hanteer je 30 seconden vanaf wanneer je de pomp aanzet als vuistregel.
Maar met levers start je de timer wanneer je pre infusie klaar is dan neem ik aan?
Re: De lange preinfusie
Geplaatst: zo 03 mar 2024, 10:32
door fransg
Drankdier schreef: zo 03 mar 2024, 10:24
Maar met levers start je de timer wanneer je pre infusie klaar is dan neem ik aan?
Hangt af van van alles, daar ben je vrij in, wat maar super lekker smaakt.
De PNG boontjes die ik van de week had gaven een langzame pre-infusie, dan verschenen de druppeltjes langzaamaan en liet ik de hefboom omhoog komen als na een second of 5 de pre-infusie klaar was, de Ethiopische boontjes laten een ander beeld zien, de eerste druppels verschijnen heel snel en als ik dan de hefboom omhoog breng en de volle extractiedruk komt erop, dan drukt de puck wat meer samen, is de flow ook langzamer en komt het er evengoed met 30g in 30s in het kopje.
Re: De lange preinfusie
Geplaatst: zo 03 mar 2024, 11:01
door bobbee
Drankdier schreef:Dat is meteen iets wat ik me al een tijdje afvraag bij levers.
Hoe doen jullie dat qua timing? Ik ben gewend met vibratiepomp te werken en dan hanteer je 30 seconden vanaf wanneer je de pomp aanzet als vuistregel.
Maar met levers start je de timer wanneer je pre infusie klaar is dan neem ik aan?
Met een pompmachine kun je ook vertoning starten vanaf eerste drup of aanzetten van de pomp.
Met een lever moment dat je de hendel naar beneden haalt of vanaf eerste drup.
Smaak bepaald ongeacht de timing.
Re: De lange preinfusie
Geplaatst: zo 03 mar 2024, 13:54
door Leinad
bobbee schreef:Drankdier schreef:Dat is meteen iets wat ik me al een tijdje afvraag bij levers.
Hoe doen jullie dat qua timing? Ik ben gewend met vibratiepomp te werken en dan hanteer je 30 seconden vanaf wanneer je de pomp aanzet als vuistregel.
Maar met levers start je de timer wanneer je pre infusie klaar is dan neem ik aan?
Met een pompmachine kun je ook vertoning starten vanaf eerste drup of aanzetten van de pomp.
Met een lever moment dat je de hendel naar beneden haalt of vanaf eerste drup.
Smaak bepaald ongeacht de timing.
Precies, en als je timing belangrijk vindt houd je gewoon 1 werkwijze aan. Kies ergens voor en doe dat in het vervolg ook zo. Maar bij zo'n grote lever heb ik zelf het stramien een beetje losgelaten van wat ik gewend was met mijn voorgaande rotatie- en vibratiepompen. Ik time zelf nooit meer, tenzij ik iets wil testen, of iets wil veranderen aan de smaak. Meestal lukt dat simpelweg door iets fijner of grover te malen.
Ik moet wel bekennen dat ik zelden van boon wissel, misschien scheelt dat.
Re: De lange preinfusie
Geplaatst: zo 03 mar 2024, 13:55
door omeCo
Ik heb een min of meer vast ritueel. Hevel omlaag, seconde of 10 wachten en dan de hefboom rustig laten opkomen. Vervolgens, als de koffiestraaltjes dunner worden en naar elkaar toe buigen, haal ik het kopje/de kopjes weg. En voila, opnieuw is een wonder geschied.
Re: De lange preinfusie
Geplaatst: zo 03 mar 2024, 19:47
door GuidovW
Met m’n La Pavoni pas ik eerst actieve pre infusie op 2 bar toe, totdat de onderkant van de puck redelijk verzadigd is.
Daarna ga ik melk opschuimen, met ondertussen passieve pre infusie.
Totaal kan dat wel een minuut of langer duren, voordat ik het shot trek.
Ondertussen heb ik ook een geveerde lever, daar moet ik nog een goede workflow in vinden.

Re: De lange preinfusie
Geplaatst: zo 24 mar 2024, 16:13
door HuibN
Ben er volop mee aan het experimenteren op mijn nieuwe Nurri Leva
Er zit ook een pressensor op waarmee op mijn Ipad of Iphone het mooi kan volgen.
De pre-infusie kan ik regelen tot 6 bar
BTW. De link van de video werkt niet
Re: De lange preinfusie
Geplaatst: zo 24 mar 2024, 16:34
door HuibN