Fellow opus burr Grinder
Geplaatst: di 14 mei 2024, 13:33
Dag allemaal,
Ik heb me speciaal aangemeld om deze vragen te kunnen stellen . . . .
Ik heb sinds kort een Fellow opus koffiemolen. Nu ben ik nieuw met het fenomeen. Ik kocht mijn espresso altijd gemalen. Uit een speciaalzaakje. Het voordeel van een eigen molen leek me dat je meer bonen op voorraad kan hebben en niet zo vaak heen en weer hoefde. Gemalen koffie blijft nu eenmaal maar beperkt lekker.
Nu begrijp ik een aantal dingen niet helemaal. Het standje espresso van deze molen is erg fijn. Zo fijn dat mijn machine helemaal geen water er door krijgt. Standje 4 of 5 (wat volgens Fellow voor filterkoffie zou zijn) is wel werkbaar. Is dat 'normaal' of klopt er iets niet aan deze molen?
De 'aanknop' schakelt het apparaat voor 30 seconden in. Of voor 60 als je twee keer klikt, 90 als je drie keer . . . Etc. Ik neem toch aan dat de lengte samenhangt met de hoeveelheid koffie? Ik zie nergens een indicatie daarvoor.
Is er wellicht iemand die er meer van weet?
Ik heb me speciaal aangemeld om deze vragen te kunnen stellen . . . .
Ik heb sinds kort een Fellow opus koffiemolen. Nu ben ik nieuw met het fenomeen. Ik kocht mijn espresso altijd gemalen. Uit een speciaalzaakje. Het voordeel van een eigen molen leek me dat je meer bonen op voorraad kan hebben en niet zo vaak heen en weer hoefde. Gemalen koffie blijft nu eenmaal maar beperkt lekker.
Nu begrijp ik een aantal dingen niet helemaal. Het standje espresso van deze molen is erg fijn. Zo fijn dat mijn machine helemaal geen water er door krijgt. Standje 4 of 5 (wat volgens Fellow voor filterkoffie zou zijn) is wel werkbaar. Is dat 'normaal' of klopt er iets niet aan deze molen?
De 'aanknop' schakelt het apparaat voor 30 seconden in. Of voor 60 als je twee keer klikt, 90 als je drie keer . . . Etc. Ik neem toch aan dat de lengte samenhangt met de hoeveelheid koffie? Ik zie nergens een indicatie daarvoor.
Is er wellicht iemand die er meer van weet?