Silvia als eerste espressomachine?
Geplaatst: wo 16 sep 2009, 20:46
Beste lezers,
Nadat onze Illy francis francis kapot is gegaan, willen we een nieuw espresso-apparaat en een maler (hadden we niet). Ik heb al over enkele malers gelezen hier, en het lijkt me het beste om daarvoor gewoon even langs een winkel te gaan om te zien hoe alles eruit ziet en werkt (en ik heb al goed begrepen hier dat de maler eigenlijk belangrijker is ).
Ik zit nu dus vooral te zoeken naar een enigszins betaalbaar (ik ben maar een arme student) espresso-apparaat. Ik zat te kijken naar een Silvia (tweedehands voor 200-250€ te vinden geloof ik), maar ik lees hier dat dit apparaat eigenlijk meer voor gevorderden is ivm temperatuur-surfing. Daarnaast heb ik ook mijn eigen bezwaar dat ik veel cappuccini zet, dan is een warmtewisselaar of double-boiler natuurlijk handiger. Maar dat is dan gelijk een klap duurder - en zo veel espresso en cappuccino zetten we nou ook weer niet (ca 15-20 per week, gok ik).
Daarom de vragen:
Is het (erg) onverstandig om met een Silvia te 'beginnen'? Of valt het wel vrij snel aan te leren hoe ermee om te gaan? In het ene bericht lees ik dat het af te raden is, maar in een ander topic heeft iemand het gekocht als eerste apparaat.
Zo niet, zou er dan voor een budget van ongeveer 500-600€ een leuk alternatief te vinden zijn? Tweedehands vind ik geen probleem. Het liefst met warmtewisselaar natuurlijk, maar als dat niet lukt, pech gehad.
(ik zoek eigenlijk vooral een duwtje in de goede richting. Ik heb hier rondgelezen maar ik zie door de bomen het bos niet meer.. En ik zie aardig wat apparaten langskomen waar ik een half jaar voor moet werken, en dat werkt ook demotiverend )
Nadat onze Illy francis francis kapot is gegaan, willen we een nieuw espresso-apparaat en een maler (hadden we niet). Ik heb al over enkele malers gelezen hier, en het lijkt me het beste om daarvoor gewoon even langs een winkel te gaan om te zien hoe alles eruit ziet en werkt (en ik heb al goed begrepen hier dat de maler eigenlijk belangrijker is ).
Ik zit nu dus vooral te zoeken naar een enigszins betaalbaar (ik ben maar een arme student) espresso-apparaat. Ik zat te kijken naar een Silvia (tweedehands voor 200-250€ te vinden geloof ik), maar ik lees hier dat dit apparaat eigenlijk meer voor gevorderden is ivm temperatuur-surfing. Daarnaast heb ik ook mijn eigen bezwaar dat ik veel cappuccini zet, dan is een warmtewisselaar of double-boiler natuurlijk handiger. Maar dat is dan gelijk een klap duurder - en zo veel espresso en cappuccino zetten we nou ook weer niet (ca 15-20 per week, gok ik).
Daarom de vragen:
Is het (erg) onverstandig om met een Silvia te 'beginnen'? Of valt het wel vrij snel aan te leren hoe ermee om te gaan? In het ene bericht lees ik dat het af te raden is, maar in een ander topic heeft iemand het gekocht als eerste apparaat.
Zo niet, zou er dan voor een budget van ongeveer 500-600€ een leuk alternatief te vinden zijn? Tweedehands vind ik geen probleem. Het liefst met warmtewisselaar natuurlijk, maar als dat niet lukt, pech gehad.
(ik zoek eigenlijk vooral een duwtje in de goede richting. Ik heb hier rondgelezen maar ik zie door de bomen het bos niet meer.. En ik zie aardig wat apparaten langskomen waar ik een half jaar voor moet werken, en dat werkt ook demotiverend )