Nieuwe espressomachine
Geplaatst: do 31 okt 2024, 10:17
Hi all,
Ik ben een jaar gestopt met roken en mijn beloning voor mezelf is een nieuw espresso apparaat.
Initieel dacht ik dat ik een lelit bianca ging kopen, dual boiler, pid, en lekker spelen met druk.
Echter zit ik steeds meer te twijfelen over een lever machine. Ik ben bang dat ik niet heel veel ga experimenteren met de 'druk hendel' van de lelit en dan heb ik liever een lever machine waarin ik de "blooming" techniek kan proberen, en kan spelen met de pid. Ik denk dat dat mij voorlopig nog wel even bezig houdt.
Mijn grootste obstakel is momenteel dat er eigenlijk geen (enigzins betaalbare) dual boiler lever machine is. Nu lees ik online dat de hx functie ook gewoon heel goed werkt met melk (ik drink eigenlijk altijd cappuccino).
Ik heb momenteel een bezzerra bz09 en ik vind het heel irritant dat ik de stoom functie aan en uit moet zetten de hele tijd. Espresso maken, water verwarmen tot stoom temperatuur en dan schuimen.
Dus eigenlijk komt mijn vraag erop neer: kun je met de profitec pro800 of londinium L1/R24 of iets soortgelijks gewoon meteen stomen of moet je na het zetten van je koffie toch even het water verder verwarmen?
En kan ik in dat geval beter voor de ACS Vesuvius leva gaan? Of zijn er nog andere machines die ik over het hoofd heb gezien?
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Ik ben een jaar gestopt met roken en mijn beloning voor mezelf is een nieuw espresso apparaat.
Initieel dacht ik dat ik een lelit bianca ging kopen, dual boiler, pid, en lekker spelen met druk.
Echter zit ik steeds meer te twijfelen over een lever machine. Ik ben bang dat ik niet heel veel ga experimenteren met de 'druk hendel' van de lelit en dan heb ik liever een lever machine waarin ik de "blooming" techniek kan proberen, en kan spelen met de pid. Ik denk dat dat mij voorlopig nog wel even bezig houdt.
Mijn grootste obstakel is momenteel dat er eigenlijk geen (enigzins betaalbare) dual boiler lever machine is. Nu lees ik online dat de hx functie ook gewoon heel goed werkt met melk (ik drink eigenlijk altijd cappuccino).
Ik heb momenteel een bezzerra bz09 en ik vind het heel irritant dat ik de stoom functie aan en uit moet zetten de hele tijd. Espresso maken, water verwarmen tot stoom temperatuur en dan schuimen.
Dus eigenlijk komt mijn vraag erop neer: kun je met de profitec pro800 of londinium L1/R24 of iets soortgelijks gewoon meteen stomen of moet je na het zetten van je koffie toch even het water verder verwarmen?
En kan ik in dat geval beter voor de ACS Vesuvius leva gaan? Of zijn er nog andere machines die ik over het hoofd heb gezien?
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk