Kantoor setup wijzigen: Londinium vervangen?
Geplaatst: za 16 nov 2024, 07:02
Goedemorgen,
Sinds een paar jaar werk ik op kantoor met een Londinium R24 en als grinder een Eureka Mignon XL. Dat is een fijne setup en ook mijn werknemers doen hun best om zich te verdiepen in hoe het werkt. We hebben verschillende koffies geprobeerd en er komt fijne espresso uit en wij drinken allemaal geen melk, maar als er clienten komen of wederpartijen dan lukken de cappuccino's goed genoeg. Het is een prachtige machine en een echte ijsbreker. Maar...
Waar ik tegenaan loop is dat (de essentie van de levermachine) de machine doorloopt. Dat betekent altijd een vies kopje, altijd een vieze weegschaal, gewoon veel gedoe en rommel. Daarnaast lijken we te stagneren in de kwaliteit van de espresso die eruit komt. We houden het nu bij wat krachtigere niet fruitige koffies, omdat we die vaak goed kunnen brouwen. Maar we zitten een beetje vast.
Ik twijfel al een jaar of een hefboommachine wel de juiste beslissing is geweest. Met name vanwege de rommel. Aan de andere kant: prachtige machine met een geweldige uitstraling. Als ik dan kijk naar eventuele vervanging vind ik een La Marzocco Linea Mini, of zelfs een GS3 een mooie machine die met de andere manier van brouwen misschien beter past. Eerder dacht ik aan machines met meer tweak functionaliteiten, maar ervaring leert nu: daar hebben we geen tijd meer.
Aan de andere kant: de Londinium is een prachtige machine en built for the ages. Mischien lopen we ook wel vast omdat de grinder inconsistent is of niet helemaal biedt wat we nodgi hebben.
Is er iemand met tips voor deze situatie? Het is een enorm luxe probleem dat begrijp ik, maar goede koffie vind ik belangrijk. We gebruiken verschillende roosters maar met name lokaal (rond Tilburg) als iemand misschien tips heeft om nog eens andere koffies te proberen? Ik zou ook nog graag een keer iemand hebben die langskomt om ons als team te leren hoe we beter kunnen foamen en misschien ook wat tips voor het instellen van een nieuwe koffie. Want ondanks alle Lance Hendrick en James Hoffman videos ben ik daar toch geen ster in gebleken nog.
Alvast dank voor jullie hulp
Sinds een paar jaar werk ik op kantoor met een Londinium R24 en als grinder een Eureka Mignon XL. Dat is een fijne setup en ook mijn werknemers doen hun best om zich te verdiepen in hoe het werkt. We hebben verschillende koffies geprobeerd en er komt fijne espresso uit en wij drinken allemaal geen melk, maar als er clienten komen of wederpartijen dan lukken de cappuccino's goed genoeg. Het is een prachtige machine en een echte ijsbreker. Maar...
Waar ik tegenaan loop is dat (de essentie van de levermachine) de machine doorloopt. Dat betekent altijd een vies kopje, altijd een vieze weegschaal, gewoon veel gedoe en rommel. Daarnaast lijken we te stagneren in de kwaliteit van de espresso die eruit komt. We houden het nu bij wat krachtigere niet fruitige koffies, omdat we die vaak goed kunnen brouwen. Maar we zitten een beetje vast.
Ik twijfel al een jaar of een hefboommachine wel de juiste beslissing is geweest. Met name vanwege de rommel. Aan de andere kant: prachtige machine met een geweldige uitstraling. Als ik dan kijk naar eventuele vervanging vind ik een La Marzocco Linea Mini, of zelfs een GS3 een mooie machine die met de andere manier van brouwen misschien beter past. Eerder dacht ik aan machines met meer tweak functionaliteiten, maar ervaring leert nu: daar hebben we geen tijd meer.
Aan de andere kant: de Londinium is een prachtige machine en built for the ages. Mischien lopen we ook wel vast omdat de grinder inconsistent is of niet helemaal biedt wat we nodgi hebben.
Is er iemand met tips voor deze situatie? Het is een enorm luxe probleem dat begrijp ik, maar goede koffie vind ik belangrijk. We gebruiken verschillende roosters maar met name lokaal (rond Tilburg) als iemand misschien tips heeft om nog eens andere koffies te proberen? Ik zou ook nog graag een keer iemand hebben die langskomt om ons als team te leren hoe we beter kunnen foamen en misschien ook wat tips voor het instellen van een nieuwe koffie. Want ondanks alle Lance Hendrick en James Hoffman videos ben ik daar toch geen ster in gebleken nog.
Alvast dank voor jullie hulp