Pagina 1 van 3

Etching 2.0

Geplaatst: do 24 sep 2009, 20:30
door Martijn
Sinds een aantal jaar is er in bakkersland een manier om het met de hand schrijven van schildjes voor op gebak te automatiseren. Printen met eetbare inkt op eetbaar papier (ouwel) bleek een gat in de markt. Vrijwel iedere Nederlandse bakker is momenteel in staat om taarten met fullcolor foto's en/of logo's te leveren. De beruchte koffiepraat bosschebollen zijn daar natuurlijk een mooi voorbeeld van.

Afbeelding


Maar eetbare inkt moet meer toepassingen hebben, moeten ze bij Laurentis gedacht hebben. Onder leiding van Jeroen Veldkamp sloegen ze aan het experimenteren met aparte resultaten. Etching 2.0 als je het mij vraagt. Misset Horeca nam een kijkje in de keuken en filmde een vijftal instructies die je op hun site kunt bekijken.

Wat vinden jullie (na het bekijken van deze instructies) van deze techniek?

Re: Etching 2.0

Geplaatst: do 24 sep 2009, 21:16
door Bluecold
Als men deze idioterie achterwege laat en dezelfde hoeveelheid tijd en geld in training en goede koffie stopt kan het nog wat worden met koffie in NL.

Re: Etching 2.0

Geplaatst: vr 25 sep 2009, 16:38
door SteefM
Ik vind het ook onzin. Dit heeft niets meer met smaak te maken. Daarnaast vind ik gele kleurstof (of al is het bruine) veel minder aantrekkelijk dan een mooie crema-kleurige rand door het schuim. Latte art (god, wat spreekt die gast dat op een irritante boerse/hollandse manier uit) is, naast dat het mooi is, ook gewoon een uiting van vaardigheid van barista. Dit niet, dit is onzin om 'de klant zich welkom te laten voelen'. Imho moet je dat niet op deze manier doen, want ik vind het cappuccino-schuim verkrachten.

Re: Etching 2.0

Geplaatst: vr 25 sep 2009, 16:58
door Martijn
Op zich is de toepassing van de Latte Art printer dan al wel een stuk praktischer:


Re: Etching 2.0

Geplaatst: vr 25 sep 2009, 20:16
door SteefM
Toch vind ik het nep, en het voegt mi. niets toe aan cappuccino.

(okee, toegegeven: die printer is wel grappig)

Re: Etching 2.0

Geplaatst: za 26 sep 2009, 00:07
door Bluecold
Die hele site van Laurentis krijg je ook spontaan jeuk van. Na al die onzin over liefde, passie, caffemaestrocrap en weet ik wat nog meer, kijk je wat voor koffie ze leveren, staat er vol trots dat ze wel twee blends hebben "donker gebrand" en "licht gebrand" gemaakt van "de beste arabica bonen" en "Utz certified". Niks over branddata of whatever.
Wel zorgen ze ervoor dat de ambitieuze horecaondernemer zijn koffie op-ti-maal kan presenteren met de speciale Laurentis suikerstaafjes, koekjes, en als klapstuk op de kers op het topje van de stronthoop: MELKCUPJES!

Hoe dan ook; 344 (and counting) zaken waar je alvast geen koffie hoeft te proberen, want het is crap. Danku Laurentis voor dat initiatief.

Re: Etching 2.0

Geplaatst: za 26 sep 2009, 01:39
door Martijn
Bluecold schreef:Hoe dan ook; 344 (and counting) zaken waar je alvast geen koffie hoeft te proberen, want het is crap. Danku Laurentis voor dat initiatief.
Volgens mij is de opzet van die site niet zo dat enkel zaken met Laurentis koffie er op komen te staan... ook zaken met andere koffie kunnen zich daar aanmelden... of vergis ik me?

Re: Etching 2.0

Geplaatst: za 26 sep 2009, 11:57
door Spironski
Om op dat etching 2.0 terug te komen: dat is voor mij een voorbeeld van vorm boven inhoud. En ik vrees dat er helaas ook heel wat mensen zullen zijn die denken dat als de verpakking leuk is de inhoud ook wel goed zal zijn.
Er wordt in het filmpje nog wel gezegd dat het begint bij goede espresso, gelukkig, maar daarna wordt er tijd en aandacht gestoken in een grapje terwijl dat beter in de bereiding van de koffie gestoken had kunnen worden, vind ik. Ik voel me welkom en verwend als ik een geweldig kopje koffie krijg, niet als mij een rad voor ogen wordt gedraaid met een frutsel op de opgeschuimde melk. Hebben we werkelijk niets beters te doen, denk ik dan.

Re: Etching 2.0

Geplaatst: za 26 sep 2009, 12:21
door Dutch Barista
Beste Bluecold,

bedankt voor je emotionele reactie.
Fantastisch dat een kritisch kenner als jij de tijd kan vrijmaken om andere koffie gekken op een forum van je ongezouten mening te voorzien.

Wel erg jammer dat we zo weinig van je weten?
Wie ben je en wat is jouw rol in de koffiewereld.

Wat zou jij een koffiebranderij adviseren? Wat moet een koffiebranderij in jouw optiek dan wel doen om een horeca ondernemer daadwerkelijk te helpen? Brandtijden en oorsprongslanden vermelden op de zakken?

Ben benieuwd...

Jeroen Veldkamp

Re: Etching 2.0

Geplaatst: za 26 sep 2009, 15:23
door SteefM
Beetje op de man spelen, vind je niet? Hij verkondigt gewoon zijn mening, al is het niet zo subtiel. Daarvoor hoeft hij toch uberhaupt niet 'iemand te zijn in de koffiewereld'? Wat dacht je van: een koffieliefhebber? (ik ken hem/haar verder helemaal niet, maar ook dat doet er niet toe)

Overigens: ik stoor mij altijd ongelooflijk erg aan spelfouten zoals hier: link
"capuccino".