Mijn naam is ....
Geplaatst: do 06 mar 2025, 12:43
Dag allemaal,
Hierbij stel ik mijzelf even voor. Ik ben Wilco en al heel lang verzot op espresso. En - zoals mijn gebruikersnaam suggereert - blief ik daar geen melk in. Mijn vrouw wel, tot voor kort.
Begonnen met een VBM Domobar, daarna een Izzo Alex Duetto, daarna sinds 2014 een ACS Vesuvius V10. Hier ben ik al heel lang gelukkig mee. Ik heb uiteenlopende drukprofielen bij veel espressobonen gemaakt en genoten van allerlei verschillende smaken. Al mijn favoriete drukprofielen liggen dicht bij elkaar en representeren een levermachine.
Daarom kocht ik een tweede machine, de Strietman CT2. De Vesuvius zette ik weg als back-up. Het aanrecht heeft niet genoeg plek voor twee machines.
Mijn vrouw wilde graag cappuccino’s en latte’s blijven drinken en mijn productiviteit met de Strietman was erg laag (op bezoek komende vrienden moesten wel heel lang wachten op hun espressootje)
.
Tja, er wordt wel eens gezegd “verstand komt met de jaren”. Kennelijk ben ik een uitzondering want de Strietman ging weg en ik kocht begin februari bij ESW een La Marzocco Mini R. Een hele mooie, met walnoten houten knoppen en portafilter-houder.
Prachtig apparaat, een echt stoommonster. Mijn vrouw werd heel gelukkig van de inderdaad veel betere melkfoam in haar cappuccino’s. Alleen … gelezen over alle gezondheidsrisico’s van melk besloot ze daar mee te stoppen en ook een espressoslurp(st)er te worden.
Een Mini voor alleen een espresso’s vind ik overkill en bovendien niet helemaal matchen met mijn voorkeur voor een lever. Dus ga ik de Mini verkopen (zie Vraag & Aanbod) en terug naar een lever. Achteraf had ik beter kunnen wennen aan het langzamere leven met een Strietman en er een losse melkschuimer bijkopen. Achteraf … zeker voor mij geldt ”leven is leren”.
Qua molens heb ik ervaring opgedaan met achtereenvolgens een Eureka, een Mazzer Mini, heel lang een Compak K 10 WBC en sinds een half jaar een KafaTek MC6. Deze laatste vind ik wel een heel grote verbetering.
Tenslotte, ik heb een voorkeur voor medium en medium-lichte brandingen, tot nu toe vooral die van Little Roastery uit Amersfoort. Aan zelf branden waag ik mij voorlopig niet.
Hierbij stel ik mijzelf even voor. Ik ben Wilco en al heel lang verzot op espresso. En - zoals mijn gebruikersnaam suggereert - blief ik daar geen melk in. Mijn vrouw wel, tot voor kort.
Begonnen met een VBM Domobar, daarna een Izzo Alex Duetto, daarna sinds 2014 een ACS Vesuvius V10. Hier ben ik al heel lang gelukkig mee. Ik heb uiteenlopende drukprofielen bij veel espressobonen gemaakt en genoten van allerlei verschillende smaken. Al mijn favoriete drukprofielen liggen dicht bij elkaar en representeren een levermachine.
Daarom kocht ik een tweede machine, de Strietman CT2. De Vesuvius zette ik weg als back-up. Het aanrecht heeft niet genoeg plek voor twee machines.
Mijn vrouw wilde graag cappuccino’s en latte’s blijven drinken en mijn productiviteit met de Strietman was erg laag (op bezoek komende vrienden moesten wel heel lang wachten op hun espressootje)

Tja, er wordt wel eens gezegd “verstand komt met de jaren”. Kennelijk ben ik een uitzondering want de Strietman ging weg en ik kocht begin februari bij ESW een La Marzocco Mini R. Een hele mooie, met walnoten houten knoppen en portafilter-houder.
Prachtig apparaat, een echt stoommonster. Mijn vrouw werd heel gelukkig van de inderdaad veel betere melkfoam in haar cappuccino’s. Alleen … gelezen over alle gezondheidsrisico’s van melk besloot ze daar mee te stoppen en ook een espressoslurp(st)er te worden.
Een Mini voor alleen een espresso’s vind ik overkill en bovendien niet helemaal matchen met mijn voorkeur voor een lever. Dus ga ik de Mini verkopen (zie Vraag & Aanbod) en terug naar een lever. Achteraf had ik beter kunnen wennen aan het langzamere leven met een Strietman en er een losse melkschuimer bijkopen. Achteraf … zeker voor mij geldt ”leven is leren”.
Qua molens heb ik ervaring opgedaan met achtereenvolgens een Eureka, een Mazzer Mini, heel lang een Compak K 10 WBC en sinds een half jaar een KafaTek MC6. Deze laatste vind ik wel een heel grote verbetering.
Tenslotte, ik heb een voorkeur voor medium en medium-lichte brandingen, tot nu toe vooral die van Little Roastery uit Amersfoort. Aan zelf branden waag ik mij voorlopig niet.