Pagina 1 van 1

Microfoam met een ECM Giotto

Geplaatst: wo 30 jun 2010, 19:23
door jozzenkoffie
Vorige week een voor mij nieuwe machine gekocht. Een ECM Giotto. Super espresso! Maar dat opschuimen, voorlopig nog even een ramp! Met de quickmill 820 uiteindelijk geen probleem, maar ik krijg het bij de ECM niet voor elkaar. Er zit een two hole stoomtip op met gaatjes schuin naar voren en achter. De swirl ontstaat echter nog niet om de benodigde microfoam te krijgen. Moet ik hem bij de rand houden of juist in het midden, want hierover verschillen de meningen. Iemand tips?

Re: Microfoam met een ECM Giotto

Geplaatst: wo 30 jun 2010, 20:58
door Jura_Impressa
Wellicht helpt dit. Zelfde tuitje. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AVHw8A_L ... tube_gdata[/youtube]

Re: Microfoam met een ECM Giotto

Geplaatst: za 25 sep 2010, 18:15
door jozzenkoffie
Inmiddels alweer de machine een tijdje in gebruik. Uit nieuwsgierigheid een keer open gemaakt en goed ontkalkt, rubbertjes vervangen en de "champignon" schoongemaakt.

Inmiddels ook een beter / goed resultaat met opschuimen. Om het te oefenen 1 gaatje in de stoomtip dichtgemaakt. Daarnaast de watersensor op de boiler dieper gezet, waardoor er meer stoom beschikbaar is.

Overigens heb ik een ouder type. Laatst op een nieuwere gestoomd en dit gaat veel beter. Meer kracht en makkelijker een stroming in de melkkan te krijgen.

Re: Microfoam met een ECM Giotto

Geplaatst: za 25 sep 2010, 18:28
door Spironski
In mijn ervaring kunnen stoomtipjes ook wel een zeer groot verschil uitmaken. Met de ene 2-gat lukt het wel, met de andere 2-gat niet...
Wat is verder je boilerdruk? Je pressostaat met 0,2 bar verhogen wil ook een behoorlijk verschil maken.