Pagina 1 van 1
Crema noodzakelijk?
Geplaatst: di 29 apr 2008, 23:26
door Martijn
Ik las zojuist een interessant item op het weblog van Klaus Thomsen (toch zeker niet de minste) op Coffeecollective.dk. In dit item stelde hij de vraag of een goede espresso crema nodig heeft. Het crema zou de smaak namelijk niet ten goede komen... integendeel. Een espresso die ontdaan is van het crema zou zachter en minder bitter smaken... wat vinden jullie van deze opvatting?
Re: Crema noodzakelijk?
Geplaatst: wo 30 apr 2008, 19:06
door Jasper
De smaak van een espresso kan wel beter zijn als je niet van de crema drinkt, de crema zorgt er wel voor dat de espresso niet oxideert. Dus de crema moet er wel op, maar als je drinkt kan je van onder de crema drinken...
Rietje?
Re: Crema noodzakelijk?
Geplaatst: zo 04 mei 2008, 10:24
door Peter
Ik ging er altijd vanuit dat de aanwezigheid van een goede gelijkmatige gekleurde crema de belangrijkste eigenschap is van een kwaliteitskopje espresso. Mijn Krups Orchestro (goedkope volautomaat) met de allergoedkoopste bonen van de Lidl zet echter ook espresso met een goede dikke crema (zeker 5 mm.) Overigens smaakt de koffie ook goed (zeker gezien de prijs/kwaliteitsverhouding).
Groeten,
Peter
Re: Crema noodzakelijk?
Geplaatst: ma 05 mei 2008, 14:26
door Aadje
Scott Rao zegt in zijn boek dat crema wel degelijk belangrijk is voor de smaak van de espresso. En een mooie donkere crema met zgn. 'tiger stripes' laat wel zien dat je op de goede weg bent.
Re: Crema noodzakelijk?
Geplaatst: di 06 mei 2008, 13:14
door Sebastiaan007
Crema beschermt de koffie ook om de smaak binnen te houden.
Maar goed, je zal altijd een voor en tegenstander ergens van hebben.