Pagina 1 van 2

Ontdooien

Geplaatst: vr 04 mar 2011, 09:26
door MMMkoffie
Heeft er iemand een goede procesbeschrijving hoe het ontdooien van bonen moet gaan. Ik ben erg benieuwd hoe je condens op de bonen kan voorkomen.

Re: Ontdooien

Geplaatst: vr 04 mar 2011, 10:38
door Aadje
Zorgen dat je ze zo goed als vochvrij verpakt voordat je ze invriest?

Re: Ontdooien

Geplaatst: vr 04 mar 2011, 13:09
door Spironski
En als je ze uit de vriezer haalt, laat je ze ontdooien voordat je het zakje open maakt. Het gaat er om dat het vocht in de omringende lucht niet condenseert op de koude bonen.

Re: Ontdooien

Geplaatst: za 05 mar 2011, 16:07
door Nauti
Yep, dat is het wel zo een beetje

Re: Ontdooien

Geplaatst: za 05 mar 2011, 17:20
door Spironski
... heel simpel dus!

Re: Ontdooien

Geplaatst: ma 07 mar 2011, 21:22
door jeroen1982
aanvullend: hoe lang duurt het voordat de bonen ontdooid zijn en voordat je ze dus in de maler kan doen?

Re: Ontdooien

Geplaatst: ma 07 mar 2011, 23:36
door Spironski
Dat hangt van zóveel variabelen af (hoeveelheid, vriestemperatuur, omgevingstemperatuur, vorm van je zakje met bonen, luchtvochtigheid, luchtstroom snelheid en weet ik veel wàt) dat er niet veel zinnigs van te zeggen is. Ik zou zeggen: gebruik je verstand en je zintuigen.

Re: Ontdooien

Geplaatst: di 08 mar 2011, 11:11
door Aadje
Ik heb wel eens bevroren bonen in de maler gedaan, ging prima.

Re: Ontdooien

Geplaatst: di 08 mar 2011, 21:42
door @3aan
Aadje schreef:Ik heb wel eens bevroren bonen in de maler gedaan, ging prima.
Je maler heeft er maling aan :ugeek:

Re: Ontdooien

Geplaatst: di 08 mar 2011, 23:08
door MMMkoffie
Interessant, Wat ik me afvraag is dat de koffiebonen in van die mooie zakjes komen met een ventiel erin. Dit kan dus weer voor warme lucht in het zakje zorgen. :roll: