Hopper, Rotterdam
Geplaatst: za 16 jul 2011, 14:54
Ik was korte tijd geleden bij Hopper in Rotterdam, de toko van Karel, ook forumlid. Kortgezegd heeft hij daar een koffiewalhalla neergezet.
De zaak ligt in het centrum van Rotterdam aan de Schiedamse Vest. Het is een ruime lichte gelegenheid, zakelijk maar smaakvol ingericht met staal, beton en hout, met een jong publiek.
Karel heeft geen compromissen gesloten en heeft nagenoeg alles in huis om onze koffie harten sneller te doen kloppen. Naast een custombuild KvdW Idrocompresso (met op elk van de 3 koppen een andere temperatuur) een machtige Nino, maar ook een Überboiler voor b.v. de Aeropress of de Chemex.
Je kan merken dat hij een enorme interesse heeft in smaken en veel onderzoek heeft gedaan naar alle aspecten van koffie. Zijn bereiding wordt dan ook met heel veel zorg uitgevoerd met weegschaaltjes en zeer precieze watertemperaturen, b.v.
Hij heeft een eigenzinnige keuze in koffiebonen, die hij heel precies her en der bij verschillende branders betrekt. Hetzelfde perfectionisme laat hij zien in zijn theeën en broden, broodjes en cakejes e.d. die hij vers in het achterste gedeelte van de zaak in een open keuken laat bakken en beleggen.
Het is allemaal supervers en ook superlekker. Zelfs de wijnen en het bier zijn met zorg uitgekozen en erg lekker.
Zelden zie je een zaak waar zo consequent voor kwaliteit wordt gekozen. Wat Karel niet goed vind serveert hij niet, heel simpel. Dit klinkt allemaal als een reclamepraatje, maar ik ben gewoon erg enthousiast. Als ik in Rotterdam woonde zou ik vrees ik heel vaak in zijn zaak te vinden zijn.
Ik kan ieder aanraden om eens bij hem te komen kijken en proeven, en niet eens alleen voor de koffie.
De zaak ligt in het centrum van Rotterdam aan de Schiedamse Vest. Het is een ruime lichte gelegenheid, zakelijk maar smaakvol ingericht met staal, beton en hout, met een jong publiek.
Karel heeft geen compromissen gesloten en heeft nagenoeg alles in huis om onze koffie harten sneller te doen kloppen. Naast een custombuild KvdW Idrocompresso (met op elk van de 3 koppen een andere temperatuur) een machtige Nino, maar ook een Überboiler voor b.v. de Aeropress of de Chemex.
Je kan merken dat hij een enorme interesse heeft in smaken en veel onderzoek heeft gedaan naar alle aspecten van koffie. Zijn bereiding wordt dan ook met heel veel zorg uitgevoerd met weegschaaltjes en zeer precieze watertemperaturen, b.v.
Hij heeft een eigenzinnige keuze in koffiebonen, die hij heel precies her en der bij verschillende branders betrekt. Hetzelfde perfectionisme laat hij zien in zijn theeën en broden, broodjes en cakejes e.d. die hij vers in het achterste gedeelte van de zaak in een open keuken laat bakken en beleggen.
Het is allemaal supervers en ook superlekker. Zelfs de wijnen en het bier zijn met zorg uitgekozen en erg lekker.
Zelden zie je een zaak waar zo consequent voor kwaliteit wordt gekozen. Wat Karel niet goed vind serveert hij niet, heel simpel. Dit klinkt allemaal als een reclamepraatje, maar ik ben gewoon erg enthousiast. Als ik in Rotterdam woonde zou ik vrees ik heel vaak in zijn zaak te vinden zijn.
Ik kan ieder aanraden om eens bij hem te komen kijken en proeven, en niet eens alleen voor de koffie.