Lelijke espresso na melkschuimen
Geplaatst: do 18 aug 2011, 14:16
ben in het bezit van een Bazzar EP-5. 2 jaar terug gereviseerd met Isomac onderdelen. Is het zelfde model als de isomac Zaffiro.
Mijn vraag is: hoe behoud ik mooie espresso nadat ik melk heb geschuimd?
Ik zet de stoom schakelaar aan. wacht even. laat restant water uit pijpje lopen. Schuim melk op. Vul PF met koffie. zet stoom schakelaar uit. haal de hendel over voor espresso. Dit werkt niet. er komt dan een hele lelijke espresso uit. bubbels, geen crema verbrand. kortom = niet goed
wanneer ik na het melkshuimen eerst het hele systeem weer laat vullen met water via water pomp. dan doet hij het wel goed. Mooie kleur crema en goede smaak. maar dan is mn melkschuim inmiddels minder mooi.
Nu kan het zijn dat het komt omdat de stoom en het water uit hetzelfde pijpje/systeem moet komen en het apparaat simpel weg minder geschikt is om cappucino's mee te maken.
Of doe ik iets fout?
iemand tips?
groet
Joost
Mijn vraag is: hoe behoud ik mooie espresso nadat ik melk heb geschuimd?
Ik zet de stoom schakelaar aan. wacht even. laat restant water uit pijpje lopen. Schuim melk op. Vul PF met koffie. zet stoom schakelaar uit. haal de hendel over voor espresso. Dit werkt niet. er komt dan een hele lelijke espresso uit. bubbels, geen crema verbrand. kortom = niet goed
wanneer ik na het melkshuimen eerst het hele systeem weer laat vullen met water via water pomp. dan doet hij het wel goed. Mooie kleur crema en goede smaak. maar dan is mn melkschuim inmiddels minder mooi.
Nu kan het zijn dat het komt omdat de stoom en het water uit hetzelfde pijpje/systeem moet komen en het apparaat simpel weg minder geschikt is om cappucino's mee te maken.
Of doe ik iets fout?
iemand tips?
groet
Joost