Pagina 1 van 1

ik krijg geen cremalaagje: solitaire

Geplaatst: zo 02 okt 2011, 11:37
door koffienono
Wie helpt mij... ik heb sinds kort de machine Solitaire SOC40L500G, prachtige machine volgens mij. Nu is het echter zo dat ik geen cremalaagje op de espresso krijg. Heeft iemand ervaring met deze machines en weet je wellicht wat het kan zijn?

Alvast dank!

Re: ik krijg geen cremalaagje: solitaire

Geplaatst: zo 02 okt 2011, 12:41
door Spironski
Gebruik je wel versgebrande bonen die je vlak voor tijd op een goede espressomaler maalt?

Re: ik krijg geen cremalaagje: solitaire

Geplaatst: zo 02 okt 2011, 14:03
door koffienono
Spironski schreef:Gebruik je wel versgebrande bonen die je vlak voor tijd op een goede espressomaler maalt?
Dank voor je reactie, ja, ik heb verse bonen (welliswaar uit een zak en niet zelfgebrand) van het merk La Place en naast de machine heb ik een automatische bonenmaler waarmee ik de bonen vervolgens maal. Ik heb al verschillende maalstanden uitgetest om te checken of het hier in zit.

Re: ik krijg geen cremalaagje: solitaire

Geplaatst: zo 02 okt 2011, 14:23
door Spironski
La Place sucks. Probeer bonen te vinden die niet langer dan 2 weken geleden zijn gebrand. Als je ze niet kan vinden dan zijn er op internet voldoende mogelijkheden.

En wat voor "automatische bonenmaler" is het dan? De kwaliteit van je maler is belangrijker dan de kwaliteit van je espresso apparaat. Instapmodellen beginnen bij zo'n €300...

Re: ik krijg geen cremalaagje: solitaire

Geplaatst: ma 03 okt 2011, 22:58
door Bluecold
...zo moe van mensen die weigeren de zoekfunctie te gebruiken.

Re: ik krijg geen cremalaagje: solitaire

Geplaatst: za 08 okt 2011, 14:31
door Joepke
Met dit apparaat heb ik geen ervaring,maar misschien dat dit helpt.
Ik heb sinds deze week weer een andere ,de vorige was kapot (versleten).

Belangrijk om een crema laagje te krijgen is meestal de maling.

Dit stukje uit de handleiding van mijn nieuwe apparaat is denk ik nuttig.
Afbeelding

By joepke at 2011-10-08

Ik heb zelf voor mijn vorige appaaraat uitgevonden wat het beste was door in verschillende standen te malen.
Te grof en je krijgt geen cremalaag te fijn en de koffie loopt niet door en is dus ook niet lekker en geen cremalaag.