Pagina 1 van 3

ECM Technika

Geplaatst: wo 02 jan 2008, 22:26
door William
Als espresso en cappucino liefhebber (afhankelijk van mijn stemming) wil ik graag een mooie machine. Eerst viel mijn oog op volautomatisch, maar dat is het niet. Daarom naar het betere werk gaan kijken. De duitse degelijkheid van ECM met de Technika III lijkt ongelofelijk. Zijn er ook andere spelers op dit terrein die aan deze degelijkheid kunnen tippen of staat de Duitse ECM met stip op 1?
Graag advies....

Re: ECM Technika

Geplaatst: wo 02 jan 2008, 22:52
door Martijn
Ha William! De Duitse ECM is een absolute topper! De Technika wordt dan ook niet voor niks de Rolls Royce onder de espresso machines genoemd. De specs zeggen voldoende lijkt me:

"De nieuwe TECHNIKA III zet als opvolger van de nu al legendaire TECHNIKA II nieuwe maatstaven bij de espresso-koffiemachines. De machine werd bij vele tests wereldwijd als de beste espressomachine gekozen.
De TECHNIKA werd niet alleen gewaardeerd als de ”Rolls Royce” onder de piston-machines, maar werd ook door de vakkundige jury van het gerenomeerde Duitse tijdschrift ”Der Feinschmecker” gekozen als de winnaar van de tests voor espressomachines voor fijnproevers.

De nieuwe TECHNIKA III is een absoluut topproduct, dat geheel met de hand wordt vervaardigd in Duitsland. Iedere machine krijgt een eigen nummer en overtreft zelfs de hoogste kwaliteitsstandaard. Om aan deze hoge eisen te voldoen werd de productontwikkeling en het design door ons zelf uitgevoerd.

Hoogwaardige materialen en onderdelen afkomstig uit de professionele techniek worden hier samengebracht in een edele behuizing van gepolijst of gesatineerd edelstaal. Terwijl de compacte constructie werd behouden, kon de inhoud van de hoogwaardige koperen
ketel worden verhoogd tot 2,1 liter. Door de grotere inhoud van de ketel kan zonder thermische problemen ca. 1,2 liter kokend water voor bijvoorbeeld thee worden afgetapt: een groot voordeel van dit product. Door het thermosyphonsysteem wordt de koffie niet met water uit de ketel bereid, maar met vers water uit het waterreservoir. Hierdoor kan tegelijkertijd koffie worden gezet en stoom en heet water worden afgenomen.

Royale warmhoudplaat voor 12 espressokopjes en 3 cappuccinokoppen
Perfecte afwerking van het edelstaal met afgeronde hoeken, alles handwerk
Automatische ketelvulling wordt gecontroleerd door microprocessor
Professionele ventielen voor stoom en heet water
Waterreservoir met ca. 3,5 liter inhoud
Zware kwaliteit hoogglans verchroomd uitloopsysteem van massief messing
Progressief werkende mechanische infusiecilinder
Alle leidingen zijn vervaardigd van koper met messing schroeven
Controlelampje voor indicatie van watertekort
Vibreerpomp met extra hoog vermogen van 18 bar
Ketel- en pompdrukmanometer
Royale voorverwarmplaat voor kopjes
Thermosyphonsysteem
Watertankadapter
Producent: ECM Manufacture GmbH"

Aldus de webwinkel van MisterQuality, zie hier >

Succes met je keuze!

Re: ECM Technika

Geplaatst: wo 02 jan 2008, 22:54
door William
Beste Martijn,

Jij kunt deze keuze dus wel waarderen? Geen alternatieven?

Re: ECM Technika

Geplaatst: wo 02 jan 2008, 22:57
door Martijn
William schreef:Beste Martijn,

Jij kunt deze keuze dus wel waarderen? Geen alternatieven?
De machines van het Italiaanse ECM zijn natuurlijk ook top, of de Vetrano en Andreja van Quick Mill... maar ik zou zeker gaan voor de Technika of Mechanika van ECM Manufacture!!

Re: ECM Technika

Geplaatst: zo 06 jan 2008, 01:44
door William
En.... hoe staat het met Vibiemme Super domobar? Is dat een goed alternatief? Er schijnnt nu ook een nieuwe versie op de markt te komen.

Re: ECM Technika

Geplaatst: zo 06 jan 2008, 22:07
door Martijn
William schreef:En.... hoe staat het met Vibiemme Super domobar? Is dat een goed alternatief? Er schijnnt nu ook een nieuwe versie op de markt te komen.
Ik heb persoonlijk geen ervaring met deze machine... wellicht iemand anders hier...?

Ik weet wel dat, wanneer je nog 220.000 DE-spaarpunten in je keukenkastje hebt liggen je deze Vibiemme Domobar zo op kunt gaan halen in Douwe Egberts kadoshop...

Re: ECM Technika

Geplaatst: ma 21 jan 2008, 03:11
door oxxo
Ik heb de Technika in m´n vingers gehad. Elk woord wat erover gezegd wordt is waar. Zelf heb ik een leuke machine, maar in afwerking, techniek en handeling overtreft de Technika mijn machine volledig. Espresso, cappu en mooie Lattes, alles lukt meteen, met minder concentratie.

Maar helaas buiten mijn budget. Bijna 1800 voor een machine met vibratiepomp en geen makkelijk instelbare temperatuur is wel heel prijzig. Maar... het ziet er perfect uit, en werkt subliem.

Een Vibiemme Replica schijnt ook een mooi toestel te zijn. De Vibiemme domobar is geen systeem met warmtewisselaar maar boiler en dus veel goedkoper. Maar dan zit je in de klasse van bijv. Ranchilio Silvia.

Re: ECM Technika

Geplaatst: ma 21 jan 2008, 08:47
door NorthSeaGlass
Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar de Domobar Super, maar dat komt ook omdat ik de Technika niet zo goed ken... Ik vind de DS mooier vormgegeven...
De machine die je voor de DE punten kunt kopen is overigens een "gewone" Domobar. Ook leuk, maar niet te vergelijken met de warmtewisselaar-machines...
@ William: Bij ons in de winkel in Haarlem hebben we de Technika en Superdomo naast elkaar op de demobalie staan, dus dan kun je ze mooi vergelijken.

Re: ECM Technika

Geplaatst: ma 03 mar 2008, 17:24
door Spironski
Op dit moment kan je op Marktplaats een advertentie vinden voor een nieuwe La Scala Butterfly voor €880. Die heb ik ook, ben zeer tevreden, en wordt vaak vergeleken met de ECM Giotto. Scheelt je zo €1000 voor een vergelijkbaar apparaat!

Re: ECM Technika

Geplaatst: ma 03 mar 2008, 18:22
door Spironski
Kijk, om deze gaat het:

http://elektronica.marktplaats.nl/koffi ... is-op.html

Zonder af te willen doen aan ECM Manufacture, dat "Rolls Royce-gedoe" heb ik al vaker gehoord. Het komt maar van één bron: dat Duitse "blaadje", en ik hoor het ook altijd over de Domobar en de Giotto. Relativeren dus! :lol:

Afgezien daarvan: die Technika is een moooi apparaat, en die Domobar Super ook! Maar wat b.v. te denken van de Bricoletta? En zo zijn er meer....