Opgeschuimd en nu?
Geplaatst: zo 15 jan 2012, 12:46
Hallo,
Sinds enige tijd ben ik bezig met koffie en ben dan ook aan het proberen goede melk op te schuimen. Ik heb al veel gelezen over het maken van microfoam en dat lukt mij al aardig maar.....
Na het opschuimen van de melk (waarna ik de melk nog goed door het kannetje wals), schenk ik eerst het eerste kopje vol en dan het tweede kopje. Dan zit er in het eerste kopje de meeste schuim terwijl in het tweede kopje bijna geen schuim zit. Mijn ex collega's waar ik mee bij een espressobar heb gewerkt konden door eerst het ene kopje vol te schenken en dan de volgende toch evenveel schuim in beide kopjes krijgen.
De enige manier voor mij om evenveel schuim in beide kopjes/glazen te krijgen, is door eerst een beetje in het ene kopje te schenken, dan een beetje in het andere kopje en ga zo door.
Wat mij ook opvalt, is dat ik niet meer dan 1 tot 1,5cm schuim per kopje maak. Dit is erg weinig in vergelijking met mijn vorige collega's. Toch heb ik het idee dat de melk in mijn kannetje toch veel in volume toeneemt.
Het lijkt alsof de schuim te stevig is, daardoor niet goed vermengt met de melk en dat ik daarom ook het probleem heb met het gelijkmatig uitschenken van de melk.
Heeft iemand hier ervaring mee en hoe kan ik dit probleem oplossen.
Sinds enige tijd ben ik bezig met koffie en ben dan ook aan het proberen goede melk op te schuimen. Ik heb al veel gelezen over het maken van microfoam en dat lukt mij al aardig maar.....
Na het opschuimen van de melk (waarna ik de melk nog goed door het kannetje wals), schenk ik eerst het eerste kopje vol en dan het tweede kopje. Dan zit er in het eerste kopje de meeste schuim terwijl in het tweede kopje bijna geen schuim zit. Mijn ex collega's waar ik mee bij een espressobar heb gewerkt konden door eerst het ene kopje vol te schenken en dan de volgende toch evenveel schuim in beide kopjes krijgen.
De enige manier voor mij om evenveel schuim in beide kopjes/glazen te krijgen, is door eerst een beetje in het ene kopje te schenken, dan een beetje in het andere kopje en ga zo door.
Wat mij ook opvalt, is dat ik niet meer dan 1 tot 1,5cm schuim per kopje maak. Dit is erg weinig in vergelijking met mijn vorige collega's. Toch heb ik het idee dat de melk in mijn kannetje toch veel in volume toeneemt.
Het lijkt alsof de schuim te stevig is, daardoor niet goed vermengt met de melk en dat ik daarom ook het probleem heb met het gelijkmatig uitschenken van de melk.
Heeft iemand hier ervaring mee en hoe kan ik dit probleem oplossen.