Fiorenzato Bricoletta als upgrade
Geplaatst: zo 22 jan 2012, 21:37
Goeden avond beste koffie genieters,
Heb vanmiddag mijn nieuwe "gebruikte" machine gekocht.
Min of meer uit sport, nieuwsgierigheid, van de week op MP, een laag bod op deze machine uitgebracht.
Na twee keer overboden geworden te zijn( is dit eigenlijk correct Hollands),en het hoogste bod door een andere bieder weer verwijderd, kreeg ik gisteren een mail dat ik de Bricoletta voor mijn bod 385,00 E ophalen mocht.
Na telefonisch contact met de eigenaar, kreeg ik een goed gevoel over de Bricoletta.
Deze mijnheer was duidelijk een liefhebber van espresso en had zelf ook weer een upgrade gemaakt naar een machine met een vaste water aansluiting.
De bricoletta is in goede en vooral schone staat, en regelmatig in onderhoud geweest bij Espressoservice West.
Het is de Bricoletta met geribbelde zij kanten en met een schakelaar in plaats van een lever.
Wat is het verschil in deze twee uitvoeringen?
Heb vanavond mijn eerste espresso gemaakt, en tot mijn grote verbazing kwam er een heel mooi espressootje uit met een twee maal zo dikke crema laag in vergelijk tot mijn oude trouwe Silvia.
Had alleen verwacht dat het opschuimen van melk moeilijker lees krachtiger zou zijn.
Mijn Silvia heeft duidelijk een krachtiger stoombeeld, had hier meer druk achter verwacht.
Is dit bekend, of ligt dit aan het nozzletje met twee gaatjes?
Wil alleen binnen niet al te lange tijd nog een Eric's E-61 thermometer voor op de kop kopen.
Waar kan ik deze het beste bestellen?
Moet zeggen dat Bricoletta niet alleen lekker smaakt maar als woord ook lekker smoelt
Nu maar kijken of mijn trouwe Silvia weer doorgeschoven kan worden richting vriendin, en mijn hele ouwe Gaggia Classic weer terug naar Nederland voor verkoop.
Binnen kort komen er weer nieuwe updates en foto's van mijn klassieker project, ( CMA, leone?/Astoria Argenta EAP 1) waar ik weer mee verder wil en kan gaan.
Verheug me al bijna op het opstaan morgen vroeg en mijn eerste bakkie.
Heb vanmiddag mijn nieuwe "gebruikte" machine gekocht.
Min of meer uit sport, nieuwsgierigheid, van de week op MP, een laag bod op deze machine uitgebracht.
Na twee keer overboden geworden te zijn( is dit eigenlijk correct Hollands),en het hoogste bod door een andere bieder weer verwijderd, kreeg ik gisteren een mail dat ik de Bricoletta voor mijn bod 385,00 E ophalen mocht.
Na telefonisch contact met de eigenaar, kreeg ik een goed gevoel over de Bricoletta.
Deze mijnheer was duidelijk een liefhebber van espresso en had zelf ook weer een upgrade gemaakt naar een machine met een vaste water aansluiting.
De bricoletta is in goede en vooral schone staat, en regelmatig in onderhoud geweest bij Espressoservice West.
Het is de Bricoletta met geribbelde zij kanten en met een schakelaar in plaats van een lever.
Wat is het verschil in deze twee uitvoeringen?
Heb vanavond mijn eerste espresso gemaakt, en tot mijn grote verbazing kwam er een heel mooi espressootje uit met een twee maal zo dikke crema laag in vergelijk tot mijn oude trouwe Silvia.
Had alleen verwacht dat het opschuimen van melk moeilijker lees krachtiger zou zijn.
Mijn Silvia heeft duidelijk een krachtiger stoombeeld, had hier meer druk achter verwacht.
Is dit bekend, of ligt dit aan het nozzletje met twee gaatjes?
Wil alleen binnen niet al te lange tijd nog een Eric's E-61 thermometer voor op de kop kopen.
Waar kan ik deze het beste bestellen?
Moet zeggen dat Bricoletta niet alleen lekker smaakt maar als woord ook lekker smoelt
Nu maar kijken of mijn trouwe Silvia weer doorgeschoven kan worden richting vriendin, en mijn hele ouwe Gaggia Classic weer terug naar Nederland voor verkoop.
Binnen kort komen er weer nieuwe updates en foto's van mijn klassieker project, ( CMA, leone?/Astoria Argenta EAP 1) waar ik weer mee verder wil en kan gaan.
Verheug me al bijna op het opstaan morgen vroeg en mijn eerste bakkie.