Pagina 1 van 3
10 jaar oude horecamachine, doen of niet?
Geplaatst: ma 29 okt 2012, 21:16
door Joep
Ik kan via via een mooie horecamachine uit 2001 voor een mooi prijsje kopen.
Het idee is om hem na te lopen (vooral om te leren / eens gedaan te hebben) en vervolgens te ruilen of verkopen. Het is een LM Linea tweegroeps overigens.
Hij heeft in een espressobar gestaan dus zal veel gebruikt zijn geweest. Zijn er dan problemen waar ik tegenaan zou kunnen lopen bij zo'n machine? Problemen die erg veel geld zouden kunnen kosten dus?
Of is het allemaal zo degelijk dat het een kwestie is van schoonmaken, ontkalken en ringen vervangen en kan er verder niet zoveel aan kapot?
Re: 10 jaar oude horecamachine, doen of niet?
Geplaatst: ma 29 okt 2012, 21:47
door Midas
Volgens mij is een LM altijd de moeite waard al weet ik er niks van
Re: 10 jaar oude horecamachine, doen of niet?
Geplaatst: ma 29 okt 2012, 21:56
door CarpSafari
Een gewilde machine, zeker.
Je weet waar ie vandaan komt, dat scheelt.
Ik meen dat @3aan er ook een heeft.
Misschien dat deze link helpt?
http://www.espresso-restorations.com/1GAVLinea3.html
Re: 10 jaar oude horecamachine, doen of niet?
Geplaatst: ma 29 okt 2012, 22:32
door bobbee
Goede tip voor Joep, die link naar die restauratie! Maar waarom is dit een gewilde machine? Is het niet zo dat het moeilijk blijft om hem weer kwijt te raken, zo een 2-groeps horeca machine?
Re: 10 jaar oude horecamachine, doen of niet?
Geplaatst: ma 29 okt 2012, 23:36
door Joep
Volgens mij ben je een Linea zo kwijt, dat is niet mijn grootste zorg. Meer de mogelijkheid tegen iets aan te lopen wat honderden euro's kost.
Ik heb nog even nagevraagd of het een 230 of 380 V versie is. Wil hem natuurlijk wel zelf kunnen proberen
Bedankt voor de link! Gaat zeker van pas komen.
Waarom de Linea zo gewild is weet ik (nog) niet. Het schijnt een heel betrouwbaar apparaat te zijn zonder poespas en hij schijnt te leveren waar het moet; in het kopje. Twee boilers is natuurlijk ook niet iets dat je veel ziet bij horeca machines. Maar of dat perse een pre is weet ik zo niet.
Re: 10 jaar oude horecamachine, doen of niet?
Geplaatst: di 30 okt 2012, 00:41
door Joep
Heuj, een complete rebuild gevonden met 161 foto's
http://marzocco.yemanha.de/
Re: 10 jaar oude horecamachine, doen of niet?
Geplaatst: di 30 okt 2012, 01:29
door Spironski
Ik meen toch dat de Linea lange tijd als "de beste" te boek stond? Werd die ook niet gebruikt bij het WBC? Een tweegroeper is dan wellicht juist nog wel te behappen t.o.v. een driegroeps.
Ik weet helaas niets over het opknappen van zo'n ding, maar 10 jaar oud lijkt me niet onoverkomelijk, en waarschijnlijk is het ding ook wel goed onderhouden?
Re: 10 jaar oude horecamachine, doen of niet?
Geplaatst: di 30 okt 2012, 11:36
door @3aan
Joep schreef:Volgens mij ben je een Linea zo kwijt, dat is niet mijn grootste zorg. Meer de mogelijkheid tegen iets aan te lopen wat honderden euro's kost.
Ik heb nog even nagevraagd of het een 230 of 380 V versie is. Wil hem natuurlijk wel zelf kunnen proberen
Bedankt voor de link! Gaat zeker van pas komen.
Waarom de Linea zo gewild is weet ik (nog) niet. Het schijnt een heel betrouwbaar apparaat te zijn zonder poespas en hij schijnt te leveren waar het moet; in het kopje. Twee boilers is natuurlijk ook niet iets dat je veel ziet bij horeca machines. Maar of dat perse een pre is weet ik zo niet.
Ha Joep die van mij ligt nog volledig uit elkaar, mede door even geldproblemen na de grote reparatie aan de auto, daar ging dus m'n "koffiegeld" volledig in verloren, er is ook nog een hele mooi modificatie op die groepen mogelijk en daar zit bij mij ook nog een deel van de twijfel, de linkjes die ze gegeven hebben, geven alles weer wat je nodig hebt.
Ook die modificatie! staat op pagina3 van Paul P.
Final version.....21/01/05
Take your lengthened banjo tube mods and throw them out the window, there's a new group in town.
No seriously, take the best machine in the world, add an idea that has been hatching for about 4 years, a modified
solenoid valve, a brazing torch, a drill press, a day at the workbench and a lunatic Englishman. This is what you
get.....
Succes !!
Re: 10 jaar oude horecamachine, doen of niet?
Geplaatst: di 30 okt 2012, 12:48
door Joep
Het wordt mijn eerste machine die ik opknap he? Die modificatie snap ik de ballen van, omdat ik er nog niet eens uit ben wat de banjo tubes doen. En hij heeft vervolgens alle buizen en de kop van het driewegventiel in de groep geplaatst zodat het op temperatuur blijft ofzo. Ik moet eerst het apparaat nog maar eens kopen, me dan inlezen, en dan eerst maar eens kijken of ik hem schoon en werkend krijg. (hij werkt, maar of hij dat nog doet als ik hem in en uit elkaar heb gehaald is de vraag natuurlijk)
Re: 10 jaar oude horecamachine, doen of niet?
Geplaatst: di 30 okt 2012, 13:36
door @3aan
Je kan bij hem een meer gedetailleerde versie aanvragen, deze persoon is zeer behulpzaam!