Spironski schreef:Ziet er toch niet verkeerd uit voor een noob
.
Inderdaad is 30ml errug weinig hè (anderhalf vingerhoedje)? Ikzelf zet dan ook meestal een dubbele ristretto: 45ml.
Dank u, dank u.
Dat ook, ik drink ook liever een dubbele ristretto/espresso. Maar ik doelde op de hoeveelheid bonen per kopje. Daar overdreef ik erg mee in. 14 gram minimaal voor een dubbele? 8 gr gemiddeld voor een espresso. Zoiets heb ik gelezen. Ben nog lerende/lezende.
Wat betreft die cappu: (mooie kopjes trouwens) microfoam is het niet, wat ik daar zie. Jouw schuim is zeer stevig opgeschuimd. Zo zelf dat het "staat".
Niet dat het per se moet, microfoam, maar ik zou het toch ook eens proberen. Minder opschuimen, en sneller rond laten wervelen. Ik denk dat het de smaak ten goede komt.
De foam is gemaakt met een aeroccinno! Ik heb nog geen melkkannetje. Wel geprobeerde met m'n kannetje voor turkse koffie, maar dat was een disaster
Morgen ga ik langs van Pommeren voor wat accessoires.
En kopjes, bedankt!
Ik vind ze zelf ook prachtig.
Ennuh: die chocolade op je schuim is "not done"!
. Als het goed is heb je voldoende chocoladesmaak in je koffie zelf, en hoef je het gebrek eraan niet meer te maskeren met strooisel.
Het is geen chocola, ti's carobe poeder
Maar, je zegt het goed 'als het goed is'
Moet nog goed oefenen voordat ik een goeie kop zet!
Ach, ik zit een beetje te miezemuisen
. Goed bezig![/quote]