Pagina 1 van 2
Simon Levelt Indonesia Espresso, maalgraad? Want natte prut.
Geplaatst: ma 18 feb 2013, 18:02
door Merijntje
Mijn Bosch volautomaat krijgt allerlei verse bonen te verwerken, momenteel Simon Levelt "Indonesia Espresso". In het bakje zie ik (erg) natte koffieprut. De gebruiksaanwijzing zegt dat ik de maalgraad dan moet bijstellen, óf grover, óf fijner. Tja, dáár heb ik wat aan... zucht... Iemand een tip, die bijvoorbeeld de bonen kent? Ben er nog niet zo erg in thuis namelijk.. Dank!
Re: Simon Levelt Indonesia Espresso, maalgraad? Want natte p
Geplaatst: di 19 feb 2013, 03:19
door Spironski
Ik zou vooral op smaak afgaan om je maling aan te passen, en daarna op doorlooptijd.
Vaak betekent een natte drab dat je iets te fijn maalt, soms te weinig doseert, maar ik vraag me af hoe dat is bij een superautomaat.
Re: Simon Levelt Indonesia Espresso, maalgraad? Want natte p
Geplaatst: di 19 feb 2013, 06:45
door mark_boelen
Spironski schreef:Ik zou vooral op smaak afgaan om je maling aan te passen, en daarna op doorlooptijd.
Vaak betekent een natte drab dat je iets te fijn maalt, soms te weinig doseert, maar ik vraag me af hoe dat is bij een superautomaat.
Wat Spironksi hierboven zegt klopt.
Let op met de Indonesia dat hij het "rinse" wat deze espresso wel eens wil hebben bij deze melange hoort!
Het is niet de makkelijkste soort koffie van SL, maar zeker een keer het proberen waard!
Re: Simon Levelt Indonesia Espresso, maalgraad? Want natte p
Geplaatst: di 19 feb 2013, 08:53
door Merijntje
Dank voor jullie reacties, nog op tijd vóór de koffie deze ochtend!
Ik zal m wat grover zetten, en uitzoeken wat "rinse" betekent, hihi..
De bonen werden me verkocht als zijnde een specialiteit/aparte smaak, vind m wel lekker maar niet voor iedere dag.
Leuk hè, koffie?..
Re: Simon Levelt Indonesia Espresso, maalgraad? Want natte p
Geplaatst: di 19 feb 2013, 11:45
door Bluecold
Merijntje schreef:...verse bonen te verwerken, momenteel Simon Levelt...
Sinds wanneer is SL vers? Zijn ze eindelijk zo ver dat ze een branddatumstickertje op hun zakkies plakken?
Re: Simon Levelt Indonesia Espresso, maalgraad? Want natte p
Geplaatst: di 19 feb 2013, 19:23
door Merijntje
Oei... Voor mij zijn ze heel wat beter dan de bonen uit de supermarkt, misschien mag ik ze niet "vers" noemen, daarvoor ben ik te weinig koffiekenner..
Re: Simon Levelt Indonesia Espresso, maalgraad? Want natte p
Geplaatst: di 19 feb 2013, 20:41
door mark_boelen
Bluecold schreef:Merijntje schreef:...verse bonen te verwerken, momenteel Simon Levelt...
Sinds wanneer is SL vers? Zijn ze eindelijk zo ver dat ze een branddatumstickertje op hun zakkies plakken?
Ik hoor hier veel negativiteit over de versheid van SL.
Ik heb in Groningen gewerkt, en daar deden we als team er alles en dan ook alles aan om verse bonen te verkopen. Silo's werden strak bijgehouden en naar verwachte verkoop gevuld. En ik kan je eerlijk vertellen dat we vaker moesten vullen dan dat er bonen over bleven.
Re: Simon Levelt Indonesia Espresso, maalgraad? Want natte p
Geplaatst: di 19 feb 2013, 20:48
door Bluecold
mark_boelen schreef: Silo's werden strak bijgehouden en naar verwachte verkoop gevuld. En ik kan je eerlijk vertellen dat we vaker moesten vullen dan dat er bonen over bleven.
En dat is minder moeite dan een stickertje plakken?
Mijn negativiteit over SL is alleen door een pedante, onklantvriendelijke behandeling bij de SL in Delft nadat ik meldde dat ik de koffie niet lekker vond.
Re: Simon Levelt Indonesia Espresso, maalgraad? Want natte p
Geplaatst: di 19 feb 2013, 21:37
door Rolex
Hier dezelfe ervaring met Simon Levelt Den Bosch. Met mijn maat daar geweest (tijdje terug) voor bonen voor zijn machines. Verbazing als je ze naar de branddatum vraagt, en het antwoord was iets als: "onze bonen zijn altijd zeer vers voor welke bereidingswijze dan ook".
Bij hem thuis gekomen: nauwelijks crema van de bonen, welke maalgraad dan ook. (hij heeft een macap molen) Smaakte ook niet lekker vers. Hierop weer naar de vestiging gegaan met de bonen, en door een oude knakker daar pedant en arrogant te woord gestaan. Wel ander zakje met andere bonen gekregen. Ook deze waren niet vers.
Ik ook: NOOIT MEER SIMON LEVELT.
Re: Simon Levelt Indonesia Espresso, maalgraad? Want natte p
Geplaatst: wo 20 mar 2013, 21:13
door Caroline
Hoi,
Zal me even voorstellen, mijn naam is Caroline.
Ik ben nog maar kort geleden aan het koffie avontuur begonnen.
In Rotterdam zit geen branderij waar je rechtstreeks kunt kopen, wel indirect en dan kom ik uit bij het bedrijf genaamd 'kookpunt'. Daar zit het dan in bussen.
Hoe vers is dat dan, is de vraag.
Heb jij een tip waar je rechtstreeks kunt kopen en weet jij of je deze koffie in blikken wel kunt vertrouwen?
Groeten, Caroline