Pagina 1 van 1
handig zo'n hopper
Geplaatst: za 20 apr 2013, 18:12
door cremalover
ik heb sinds ik brand regelmatig koffie in de molen die dezelfde dag gebrandt is.steeds weer vergeten op tijd te branden.
Laatste weken vul ik de hopper steeds aan als deze een bepaalde hoogte bereikt.Dan brand ik een pondje en kieper het er boven op.Altijd koffie die minimaal een dag of 5 oud is zo.
Perfect.
Re: handig zo'n hopper
Geplaatst: za 20 apr 2013, 18:28
door fransg
Staat er mooi bij! En inderdaad handig, zo heeft een hopper ineens nut.
Re: handig zo'n hopper
Geplaatst: zo 21 apr 2013, 12:45
door pichichi
Ik hoop dat je aan de linkerkant nog wat aanrecht over hebt....
Kleinste onderdeel in je keuken: de wasbak
p.s. Welk logo/merk staat er op je espressokopjes?? Heb je er eentje over??
Zo te zien mis ik m in mijn verzameling (teller inmiddels op 410 verschillende, and counting..!)
Re: handig zo'n hopper
Geplaatst: zo 21 apr 2013, 14:01
door @3aan
cremalover schreef:ik heb sinds ik brand regelmatig koffie in de molen die dezelfde dag gebrandt is.steeds weer vergeten op tijd te branden.
Laatste weken vul ik de hopper steeds aan als deze een bepaalde hoogte bereikt.Dan brand ik een pondje en kieper het er boven op.Altijd koffie die minimaal een dag of 5 oud is zo.
Perfect.
Toch minder perfect dan je op het eerste gezicht zou denken, in het midden loopt de koffie namelijk sneller naar beneden dan aan de zijkanten, zodoende blijven er een ruime hoeveelheid van de "oude" boontjes aan de zijkant terwijl je al eerder dan verwacht al aan de nieuwe bezig bent, probeer dit maar eens uit met een batch lichter gebrande bonen op een batch donkerder gebrande.
Re: handig zo'n hopper
Geplaatst: zo 21 apr 2013, 14:16
door fransg
Misschien is dat juist wel ideaal, dat je een geleidelijke overgang / mix hebt van vers en iets oudere boontjes...
Re: handig zo'n hopper
Geplaatst: ma 22 apr 2013, 18:29
door Rolex
@3aan schreef:cremalover schreef:ik heb sinds ik brand regelmatig koffie in de molen die dezelfde dag gebrandt is.steeds weer vergeten op tijd te branden.
Laatste weken vul ik de hopper steeds aan als deze een bepaalde hoogte bereikt.Dan brand ik een pondje en kieper het er boven op.Altijd koffie die minimaal een dag of 5 oud is zo.
Perfect.
Toch minder perfect dan je op het eerste gezicht zou denken, in het midden loopt de koffie namelijk sneller naar beneden dan aan de zijkanten, zodoende blijven er een ruime hoeveelheid van de "oude" boontjes aan de zijkant terwijl je al eerder dan verwacht al aan de nieuwe bezig bent, probeer dit maar eens uit met een batch lichter gebrande bonen op een batch donkerder gebrande.
Er zit een "geleider" in de vorm van een kegel met de punt naar boven gericht. Hierdoor zakt alles behoorlijk gelijkmatig.