Het nut van een nieuwe semi-machine
Geplaatst: do 02 jan 2014, 15:01
Beste allen,
Jullie zullen ongetwijfeld allemaal mijn Stel je voor topic hebben gelezen
Zoals aangegeven ben ik begonnen met upgraden van mijn Gaggia Classic + Gaggia MM Grinder set met supermarkt bonen.
Na uitvoerig dit forum te hebben doorgelezen kwam ik tot de conclusie dat maler + verse koffie bonen upgraden de grootste stap zal zijn.
Ik heb inmiddels een Mahlkonig Vario gekocht en ben overgestapt naar vers gebrande boontjes en ik kan beamen dat dat een goede stap was
Nu sta ik voor de volgende upgrade, maar ben nog niet helemaal overtuigd van het nut van de volgende upgrade. Ik bezit nu een Gaggia classic en ik denk dat een SB het beste bij mij past aangezien ik niet/nauwelijks cappuccino drink (of drink ik dat juist niet vanwege alle moeite met een SB...maar goed).
Wat zijn voor mij de voordelen dat ik mijn semi automaat vervang voor een andere? Het enige voordeel dat ik tot nog toe kan bedenken is de stabielere temperatuur. De stabielere temperatuur zal ervoor zorgen dat ik de optimale temperatuur kan instellen waarbij alle oliën netjes uit de boontjes worden geëxtraheert en de boontjes niet onverhoopt verbranden. Een Bezzerra Unica met PID zou dan een prima apparaat kunnen zijn.
Zijn er nog meer voordelen (qua smaak verbetering) dat ik voor mijzelf een aankoop van ~1000,- kan rechtvaardigen? Voor zover ik het kan beoordelen is het eigenlijk een dom apparaat: een boiler die water onder een constante druk/temperatuur door je koffie heen gooit of mis ik nog iets belangrijks?
Jullie zullen ongetwijfeld allemaal mijn Stel je voor topic hebben gelezen

Zoals aangegeven ben ik begonnen met upgraden van mijn Gaggia Classic + Gaggia MM Grinder set met supermarkt bonen.
Na uitvoerig dit forum te hebben doorgelezen kwam ik tot de conclusie dat maler + verse koffie bonen upgraden de grootste stap zal zijn.
Ik heb inmiddels een Mahlkonig Vario gekocht en ben overgestapt naar vers gebrande boontjes en ik kan beamen dat dat een goede stap was

Nu sta ik voor de volgende upgrade, maar ben nog niet helemaal overtuigd van het nut van de volgende upgrade. Ik bezit nu een Gaggia classic en ik denk dat een SB het beste bij mij past aangezien ik niet/nauwelijks cappuccino drink (of drink ik dat juist niet vanwege alle moeite met een SB...maar goed).
Wat zijn voor mij de voordelen dat ik mijn semi automaat vervang voor een andere? Het enige voordeel dat ik tot nog toe kan bedenken is de stabielere temperatuur. De stabielere temperatuur zal ervoor zorgen dat ik de optimale temperatuur kan instellen waarbij alle oliën netjes uit de boontjes worden geëxtraheert en de boontjes niet onverhoopt verbranden. Een Bezzerra Unica met PID zou dan een prima apparaat kunnen zijn.
Zijn er nog meer voordelen (qua smaak verbetering) dat ik voor mijzelf een aankoop van ~1000,- kan rechtvaardigen? Voor zover ik het kan beoordelen is het eigenlijk een dom apparaat: een boiler die water onder een constante druk/temperatuur door je koffie heen gooit of mis ik nog iets belangrijks?