Pagina 1 van 5

@3aan en de thuisbranders

Geplaatst: ma 13 jan 2014, 01:09
door @3aan
Een aanbieding voor de thuisbranders.
Maximaal 15 forumleden kunnen hier aan meedoen, eerst komt eerst brandt. :)

Guatemala Arabica SHB = 225 gram
Honduras Arabica SHG - UTZ = 225 gram
El Salvador Arabica Alpha SHG = 225 gram
Colombia Arabica Supremo 18 = 225 gram

Ind. Malabar Monsooned Class AA = 750 gram
Ind. Malabar Monsooned / gebrand (referentie) = 200 gram

Alles bij elkaar incl. verpakking en verzending €16,- Krijg het met geen mogelijkheid in een Brievenbuspakje ! :( verzenden naar Belgie = €3,- extra :(
De gewichtsverhoudingen zijn gebaseerd op de Gene

Als je interesse hebt gaarne via een PM !!
Graag dan ook gelijk je Adresgegevens vermelden dat scheelt een hoop gemail. ;)

Re: @3aan en de thuisbranders

Geplaatst: ma 13 jan 2014, 09:22
door Kabouter
Ja daar doe ik graag aan mee! Ik zat al met smart op dit experiment met de Malabar te wachten. Je hebt er zelfs nog iets leukers van gemaakt Adriaan. Erg mooi!

Misschien kunnen we tzt in dit topic voor het branden wat van gedachten te wisselen over hoe deze verschillende bonen te benaderen.

Re: @3aan en de thuisbranders

Geplaatst: ma 13 jan 2014, 09:37
door Erik82
Leuk experiment en heb @3aan ook een PB gestuurd. Benieuwd naar de nieuwe Malabar.

Re: @3aan en de thuisbranders

Geplaatst: ma 13 jan 2014, 14:43
door Spence
Ik ben ook zeer benieuwd en heb je een PB gestuurd.

Re: @3aan en de thuisbranders

Geplaatst: di 14 jan 2014, 08:31
door Xoffie
Mooi plan en een mooi aanbod. Ik doe mee met de reeds bij @3aan aangeschafte bonen (en K30).

Re: @3aan en de thuisbranders

Geplaatst: di 14 jan 2014, 14:26
door Erik82
Bonen zijn hier binnen en ziet er goed uit.

Re: @3aan en de thuisbranders

Geplaatst: di 14 jan 2014, 16:50
door @3aan
Gebruikte brandprofiel voor de Malabar mons.
Giesen 6kg brander van "Koffiebranderij Boon"

Afbeelding


Afbeelding

Re: @3aan en de thuisbranders

Geplaatst: di 14 jan 2014, 16:55
door grad
Mooi verloop,is van de Giessen neem ik aan ?

Re: @3aan en de thuisbranders

Geplaatst: di 14 jan 2014, 17:21
door Kabouter
Heb ze ook binnen, en gelijk een espresso van gemaakt. Ik had wel verwacht dat deze boon fijn gemalen wilde worden, maar hij wil er morgenochtend graag nog een tandje bij. Nu zaten we in lungo-land. Maar een lekker bakje was het wel, mooie combinatie van fluwelige body met rond zuur als van rood fruit. Ook wat bloemigheid, wat ik zeer waardeer in koffie. Als geheel zeer zacht en vriendelijk. De kleur van de bonen en het maalsel is voor mijn doen licht. Nu is me dat vaker opgevallen met de bonen uit die Giesen machine, maar misschien is dit ook deels een eigenschap van deze boon?

In het brandprofiel valt me op dat hij rustig begint maar dan stevig doorzet. Helemaal tot het eind 9 a 10 graden C per minuut. Ik ga de 750 g denk ik branden in zes batches van 125 g, dus ik kan wat experimenteren. Voor de eerste poging ga ik proberen dit profiel na te bootsen. Adriaan weet je nog waar 1C ergens begon?

Re: @3aan en de thuisbranders

Geplaatst: di 14 jan 2014, 17:41
door @3aan
We zijn begonnen toen de machine was terug gekoeld tot 80 graden en daar gestabiliseerd, toen de bonen gestort "5 kilo op de kop af" er bleef uiteindelijk 4230 gram over, voor de rest spreekt het staatje dacht ik zo.

Een Malabar moet je echt niet donkerder draaien anders gaat er veel smaak verloren, dan kan je net zo goed een Italiaanse Blend maken. ;)