twee weken Pavoni
Geplaatst: zo 19 jan 2014, 22:41
Hallo Forum-leden,
allereerst bedankt voor jullie inbreng!
Ik heb een bezzera 005 maler, een tweede-hands Pavoni Professional gekocht en een koelring van Tije. Sinds twee weken ben ik bezig met het optimaliseren.
Ik heb mijn Pavoni bij Kafko laten reviseren. Het was daar genoeglijk en Peter heeft er veel verstand van. Het verwarmingselement was kapot en er zat bijzonder veel kalk in de boiler. Het lijkt er op dat dit snel na aanschaffing van de eerste eigenaar is gebeurd, want Peter had zelden zo'n ongebruikte apparaat gezien. Dit kon hij zien aan de kleur.
Over de maler kan ik weinig vertellen omdat ik geen referentie heb.
De espresso wordt nu goed. Ik maal nog te fijn, dus iedere pers is een fitness oefening. Ik heb koffie gekocht bij Two for You, op de Haarlemmerdijk (Mokum organic espresso,gebrand op 15 februari) en ik vind dit een goede boon. Het zoeken naar een tamper is een quest. Ik heb blijkbaar een 51 mm porta filter houder, maar daar past geen 50 mm tamper op. Bij van Pommeren kan ik een 48 mm tamper kopen voor 35 euro, en dat vind ik eigenlijk te duur. Op het ogenblik gebruik een plastic tamper van 49 mm en dat gaat net. Daar kan ik nog winst boeken.
De koffie komt nu met een gelijke stroom uit de filter. Een mooie crema laag maar ik vind het net nog te bitter. Ik moet nog fijnregelen tussen groffer maler en/of minder gram doseren.
Ik heb een vraagje over de porta-filter: Er past maximaal 13/14 gram. Hoort dit?
Ook leuk om te melden: Mijn vrouw vond het eerst maar niks maar nu is zij met nog grotere aandacht bezig dan ik om een goede espresso te fabriceren.
prettige avond iedereen en ik zal mijn optimalisatie proces bijhouden in dit onderwerp.
Hulp en suggesties zijn van harte welkom!
ciao,
Virgilio
allereerst bedankt voor jullie inbreng!
Ik heb een bezzera 005 maler, een tweede-hands Pavoni Professional gekocht en een koelring van Tije. Sinds twee weken ben ik bezig met het optimaliseren.
Ik heb mijn Pavoni bij Kafko laten reviseren. Het was daar genoeglijk en Peter heeft er veel verstand van. Het verwarmingselement was kapot en er zat bijzonder veel kalk in de boiler. Het lijkt er op dat dit snel na aanschaffing van de eerste eigenaar is gebeurd, want Peter had zelden zo'n ongebruikte apparaat gezien. Dit kon hij zien aan de kleur.
Over de maler kan ik weinig vertellen omdat ik geen referentie heb.
De espresso wordt nu goed. Ik maal nog te fijn, dus iedere pers is een fitness oefening. Ik heb koffie gekocht bij Two for You, op de Haarlemmerdijk (Mokum organic espresso,gebrand op 15 februari) en ik vind dit een goede boon. Het zoeken naar een tamper is een quest. Ik heb blijkbaar een 51 mm porta filter houder, maar daar past geen 50 mm tamper op. Bij van Pommeren kan ik een 48 mm tamper kopen voor 35 euro, en dat vind ik eigenlijk te duur. Op het ogenblik gebruik een plastic tamper van 49 mm en dat gaat net. Daar kan ik nog winst boeken.
De koffie komt nu met een gelijke stroom uit de filter. Een mooie crema laag maar ik vind het net nog te bitter. Ik moet nog fijnregelen tussen groffer maler en/of minder gram doseren.
Ik heb een vraagje over de porta-filter: Er past maximaal 13/14 gram. Hoort dit?
Ook leuk om te melden: Mijn vrouw vond het eerst maar niks maar nu is zij met nog grotere aandacht bezig dan ik om een goede espresso te fabriceren.
prettige avond iedereen en ik zal mijn optimalisatie proces bijhouden in dit onderwerp.
Hulp en suggesties zijn van harte welkom!
ciao,
Virgilio