Pagina 1 van 1

glaasje water

Geplaatst: vr 01 aug 2014, 11:26
door koffiedikkertje
Voel mij heel dom maar ik zat vorige week even met de handen in mijn weelderige haardos en wist er niets mee aan te vangen. Ik kreeg bij de plaatselijke horeca bij mijn espresso een glaasje water erbij! En ja. Wat is hiervan de bedoeling. Is het om na de espresso in een teug leeg te drinken of om af en toe een teugje te nemen tussen het drinken van de espresso? Is het om de espresso stapsgewijs te verdunnen? Is het voor een of ander afwas ritueel.Sorry maar weet het echt niet en de zin ontgaat mij hier volledig van.

Re: glaasje water

Geplaatst: vr 01 aug 2014, 11:54
door bobbee
Netjes van die horeca gelegenheid! Het is voor na de espresso.

Re: glaasje water

Geplaatst: vr 01 aug 2014, 11:58
door @3aan
bobbee schreef:Netjes van die horeca gelegenheid! Het is voor na de espresso.
Ik gebruik het om mijn mond te spoelen van de andere geneugtes die er nog in rond mogen zwerven en zodoende ten volle van mijn vaak te duur betaalde koffie kan genieten. :mrgreen:

Re: glaasje water

Geplaatst: vr 01 aug 2014, 12:23
door koffiedikkertje
Ok...weer wat geleerd. Ja..de horeca prijzen zijn belachelijk tegenwoordig. Koppie waterige soep 7 euro.en voor een bakje niet te drinken pleur betaak je vaak regen de drie euro. Das ongeveer 7 gulden in oud geld.

Re: glaasje water

Geplaatst: di 21 okt 2014, 15:09
door Doortje
Ik heb me dit ook vaak afgevraagd. Heb uit nieuwsgierigheid nog wat gegoogled en las hier:
Turns out it’s kind of a choose-your-own-adventure type situation:

First sip the water to cleanse your palate, then take a sip of the espresso. In that first sip you’ll know whether or not it’s a “good” shot; you should use that moment to determine if the first sip promises a beautiful and lingering aftertaste. If it’s good, finish the sparkling water after your first espresso sip, then polish off the espresso and let its lovely finish take you on a 30 minute pleasure trip.

But if the first sip is “bad”, politely finish the shot right then and there, and use the remaining sparkling water to cleanse your palate.

Before you sound off about xenophobia or other cultural interpretations of espresso, yes, we know! There are many different ways to enjoy a shot, and no “correct” way. But for us…at this moment in the coffee world, this method is an enjoyable, evaluative way to drink espresso on the daily.