Ik ben een kilootje of 10 lang verslaafd aan de Malabar.
ik heb geen affiniteit met aciditeit en fruit dus voor mij lang leve de chocotonen.
Branden gebeurt met opwarmen op 200 dan in 4 minuten naar de 210 daarna vrij naar de 230 ( wat langt duurt.)
FC start meestal op 09:00 en totale tijd 13 minuten
Afgelopen week in den Haag geweest en bij booN een malabar hun roasting geproefd, kleur was tint lichter, begon met wat zuur ( niet onaangenaam) om daarna in de zo typische malabar smaak over te gaan.
Zakje van gekocht en die dag later met barista vriend geproefd naast die van mij.
Bleef die van mij lekkerder vinden ( vriend gaf iets meer de voorkeur aan mijn branding)
Ook nog een mandheeling eigen roast en booN roast, vond ze beide niet lekker ( ligt aan mij)
ook nog even een yirgacheffe van booN geproefd die mij beter beviel.
Kortom ik probeer elke keer wel iets anders dan de malabar maar kom toch nog telkens terug op deze bonen "gekust door de wind".