Re: Het optimaliseren van espresso.

44
cremalover schreef: vr 05 feb 2021, 12:23 Kan allemaal heel eenvoudig.
"In de eenvoud kent men de meester" of zoiets, is een staande uitdrukking.

Om het heel simpel te kunnen doen dient men eerst een lange ontwikkelingsweg te gaan -- een pad van vele beproevingen naar de uiteindelijke loutering.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Het optimaliseren van espresso.

45
Pti schreef: do 16 apr 2020, 10:56 door Pti » do 16 apr 2020, 09:56
De tactieken voor minder zuur:

-lagere doorlooptijd

Waarschijnlijk wordt hier bedoeld: Langere doorlooptijd?
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva = 2820. Werkruimte: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola.
Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.