Mijn hevel wat een verschil!
Geplaatst: vr 04 dec 2015, 11:45
Sinds een week of wat staat er eindelijk een La Pavoni op het aanrecht en ik had me redelijk voorbereid op wat "teleurstellingen" naar aanleiding van alle verhalen die ik de afgelopen jaren gelezen en gehoord had. De laatste was in een winkel waarin me werd verzekerd dat de eerste 150 kopjes niet het gewenste resultaat zouden leveren, daarna een keertje een geweldige kop en dan weer 100 keer een mindere. En dat zou dan doorgaan tot ik hem goed in de vingers had.
Uiteindelijk zijn het geen 150 kopjes geworden. Sterker nog, nadat ik de maler een paar keer had bijgesteld kwam er bij poging 6 een drinkbaar kopje uit. De dagen erna wat verder gerommeld met afstellen, hoe hard ik aan de hendel kon/wilde trekken en ik moet zeggen dat ik meer dan blij ben!
Waar mijn oude Saeco natuurlijk een stuk makkelijker werkte lijkt het er op dat ik met de Pavoni een stuk constanter kan werken. Het is nog niet een vlakke lijn maar de smaak is keer op keer geweldig. En mijn eerste ervaringen zijn dus een stuk anders dan wat me steeds werd voorgehouden. Kan best komen omdat ik me zoveel heb ingelezen en "wel iets" van ervaring heb met het maken van koffie maar toch. Ik denk dat met wat hulp/leesvoer het voor zowat iedereen die er wat moeite in stopt moet lukken. Waar de Saeco nog van dag op dag kon verschillen lijkt het er op dat ik dat nu een stuk minder heb. Ik proef nog wel wat verschil tussen de ene en de andere dag maar veel minder groot dan voorheen.
De grootste uitdaging zit hem er nog in om de melk voor de dames in huis goed op te stomen. Ook met die automatische melkopschuimer die ze er bij leveren. Heb het ding overigens al aan de kant gelegd. Werkt redelijk maar als ik zoiets zou willen had ik wel een volautomaat gekocht denk ik...
Er staan nog wel het een en ander op mijn lijstje, zo wil ik de temperatuur goed in kaart gaan brengen en ga ik in ieder geval een timerklok gebruiken zodat ik me geen zorgen hoef te maken over de vraag of ik 's ochtends nou wel of niet de schakelaar heb omgezet en alles uit staat.
Uiteindelijk zijn het geen 150 kopjes geworden. Sterker nog, nadat ik de maler een paar keer had bijgesteld kwam er bij poging 6 een drinkbaar kopje uit. De dagen erna wat verder gerommeld met afstellen, hoe hard ik aan de hendel kon/wilde trekken en ik moet zeggen dat ik meer dan blij ben!
Waar mijn oude Saeco natuurlijk een stuk makkelijker werkte lijkt het er op dat ik met de Pavoni een stuk constanter kan werken. Het is nog niet een vlakke lijn maar de smaak is keer op keer geweldig. En mijn eerste ervaringen zijn dus een stuk anders dan wat me steeds werd voorgehouden. Kan best komen omdat ik me zoveel heb ingelezen en "wel iets" van ervaring heb met het maken van koffie maar toch. Ik denk dat met wat hulp/leesvoer het voor zowat iedereen die er wat moeite in stopt moet lukken. Waar de Saeco nog van dag op dag kon verschillen lijkt het er op dat ik dat nu een stuk minder heb. Ik proef nog wel wat verschil tussen de ene en de andere dag maar veel minder groot dan voorheen.
De grootste uitdaging zit hem er nog in om de melk voor de dames in huis goed op te stomen. Ook met die automatische melkopschuimer die ze er bij leveren. Heb het ding overigens al aan de kant gelegd. Werkt redelijk maar als ik zoiets zou willen had ik wel een volautomaat gekocht denk ik...
Er staan nog wel het een en ander op mijn lijstje, zo wil ik de temperatuur goed in kaart gaan brengen en ga ik in ieder geval een timerklok gebruiken zodat ik me geen zorgen hoef te maken over de vraag of ik 's ochtends nou wel of niet de schakelaar heb omgezet en alles uit staat.