Brita waardeloos tegen kalk!
Geplaatst: zo 16 okt 2016, 09:36
Sinds een jaar ben ik overgestapt op een Brita kan. Het water gebruik ik in de Strietman met open boiler en voor slow koffie in mijn waterkoker en Kalita ketel. Het water is hier 7,1 DH wat zacht is.
Gisteren was ik weer eens bij Wouter Strietman en hebben we gekeken naar de opbouw van kalk in mijn machine (lekker makkelijk met een open boiler) en die van hem met zijn waterbehandeling. Mijn machine heeft veel meer kalkopbouw. Als ik kijk naar mijn waterkoker en ketel dan zie ik ook geen verschil in kalkopbouw waar in de ketel alleen gekookt en gefilterd water gaat en in de waterkoker vaker kraanwater dan gefilterd water.
Mijn niet wetenschappelijke conclusie is dan ook dat een Brita compleet waardeloos is in het tegengaan van kalk. Voor espressomachines is Brita dan ook niet geschikt als preventieve maatregel tegen kalk.
Gisteren was ik weer eens bij Wouter Strietman en hebben we gekeken naar de opbouw van kalk in mijn machine (lekker makkelijk met een open boiler) en die van hem met zijn waterbehandeling. Mijn machine heeft veel meer kalkopbouw. Als ik kijk naar mijn waterkoker en ketel dan zie ik ook geen verschil in kalkopbouw waar in de ketel alleen gekookt en gefilterd water gaat en in de waterkoker vaker kraanwater dan gefilterd water.
Mijn niet wetenschappelijke conclusie is dan ook dat een Brita compleet waardeloos is in het tegengaan van kalk. Voor espressomachines is Brita dan ook niet geschikt als preventieve maatregel tegen kalk.