Pagina 1 van 1
Koken met koffie
Geplaatst: di 20 dec 2016, 09:17
door HarryL
Een zoektocht op internet bracht mij bij recepten met koffie.
Nu ben ik ook van het koken, vind het erg leuk om te doen en ga dus binnenkort eens recepten proberen met koffie er in.
Bijvoorbeeld deze;
http://koffiebean.nl/nl/chili-con-carne-met-espresso/
Wie van jullie kookt hier ook met koffie?
Recept tips zijn natuurlijk ook welkom
Re: Koken met koffie
Geplaatst: za 24 dec 2016, 20:45
door mutsje
Enige wat ik wel eens maak is dat italiaanse toetje tiramisu. Hier gaat koffie in die rete sterk is
en natuurlijk drank!
Re: Koken met koffie
Geplaatst: za 24 dec 2016, 21:37
door bobbee
Ik wil deze rub maken voor kip (of rund). Je weet wel, vlees in zakje of bak, olie erbij en deze rub en maar laten marineren voor minimaal een uur of 6. Dan in de oven op 200 graden voor 10 min, dan 10 minuten op 180, keertje draaien en nog 5 minuten of iets langer.
Dan tortilla wraps, stukken kip, sla, tomaat, komkommer en voor de saus yoghurt met wat mayo, peper, zout, Provençaalse kruiden, geperste knoflook en verse gesneden basilicum, eventueel gemalen komijn erdoor...lekker!
Coffee Spice Rub:
1. 4 tl gemalen koffie
2. 3 tl zout
3. 3 tl basterd suiker
4. 4 tl chili poeder
5. 1 tl zwarte peper
6. 1 tl ui poeder
7. 1 tl knoflook poeder
8. 1 ster anijs, gemalen
9. ½ tl cayenne poeder
10. ½ tl kurkuma poeder
11. 1 tl koriander poeder
12. 1 tl komijn poeder
To be continued...
Geatapatalked
Re: Koken met koffie
Geplaatst: zo 25 dec 2016, 10:24
door HanR
Koffie/rum taart:
1/2 liter slagroom
2 pakken lange vingers
300 gram bitterkoekjes
6 a 7 cl Stroh rum 80%
Een aantal lekker donkere "Italiaanse" espresso's of lungo's.
Breek of snijd de bitterkoekjes in 4en of in 6en. Doe in een schaal en besprenkel met de rum, zodat deze goed intrekt.
Bekleed intussen bodem en zijkanten van een springvorm (24-28cm )met in koffie geweekte lange vingers.
Klop de slagroom stijf en schep de bitterkoekjes erdoor. Vul de beklede springvorm met de slagroom. Garneren naar smaak met cacaopoeder, pure chocolade, hagelslag of chocoladevlokken.
Vervolgens in de vriezer.
Ontdooitijd bij voorgesneden punten van -18 naar kamertemperatuur ongeveer 40 minuten.
Minder geschikt voor de BOB!
Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk
Re: Koken met koffie
Geplaatst: di 27 dec 2016, 09:07
door HarryL
Ziet er goed uit!
bobbee schreef:Ik wil deze rub maken voor kip (of rund). Je weet wel, vlees in zakje of bak, olie erbij en deze rub en maar laten marineren voor minimaal een uur of 6. Dan in de oven op 200 graden voor 10 min, dan 10 minuten op 180, keertje draaien en nog 5 minuten of iets langer.
Dan tortilla wraps, stukken kip, sla, tomaat, komkommer en voor de saus yoghurt met wat mayo, peper, zout, Provençaalse kruiden, geperste knoflook en verse gesneden basilicum, eventueel gemalen komijn erdoor...lekker!
Coffee Spice Rub:
1. 4 tl gemalen koffie
2. 3 tl zout
3. 3 tl basterd suiker
4. 4 tl chili poeder
5. 1 tl zwarte peper
6. 1 tl ui poeder
7. 1 tl knoflook poeder
8. 1 ster anijs, gemalen
9. ½ tl cayenne poeder
10. ½ tl kurkuma poeder
11. 1 tl koriander poeder
12. 1 tl komijn poeder
To be continued...
Geatapatalked
Re: Koken met koffie
Geplaatst: di 27 dec 2016, 09:08
door HarryL
Hmmm! Dit klinkt goed!
Denk niet dat ie in de smaak valt bij iedereen bij mij in huis haha!
Maar ga deze zeker maken.
HanR schreef:Koffie/rum taart:
1/2 liter slagroom
2 pakken lange vingers
300 gram bitterkoekjes
6 a 7 cl Stroh rum 80%
Een aantal lekker donkere "Italiaanse" espresso's of lungo's.
Breek of snijd de bitterkoekjes in 4en of in 6en. Doe in een schaal en besprenkel met de rum, zodat deze goed intrekt.
Bekleed intussen bodem en zijkanten van een springvorm (24-28cm )met in koffie geweekte lange vingers.
Klop de slagroom stijf en schep de bitterkoekjes erdoor. Vul de beklede springvorm met de slagroom. Garneren naar smaak met cacaopoeder, pure chocolade, hagelslag of chocoladevlokken.
Vervolgens in de vriezer.
Ontdooitijd bij voorgesneden punten van -18 naar kamertemperatuur ongeveer 40 minuten.
Minder geschikt voor de BOB!
Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk
Re: Koken met koffie
Geplaatst: di 24 jan 2017, 13:46
door cremalover
Alcohol en espresso.
Dronk ik vroeger altijd in Zwolle.
Goeie espresso met daarnaast borrelglas Baileys met slagroom erop.Lekkerrrrr