Pagina 1 van 1

V60 maalgraad vs looptijd voor Yirgacheffe

Geplaatst: zo 07 mei 2017, 18:00
door pkuiters
Hallo koffieliefhebbers,

Ik ben na een minder geslaagd Bacchi experiment overgestapt op V60. Ik merk dat ik dan meer nuances uit de bonen kan krijgen.
Nu ben ik een fan van de Yirgacheffe bonen, maar heb ik daar een bijzondere observatie bij: de doorlooptijd is veel langer dan bij andere bonen.

Als ik wil mikken op 2:30, moet ik grover dan zeezout malen. Als ik tijd even negeer en me richt op de Barista Hustle inregelkring (https://baristahustle.com/blogs/barista ... -20-method" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;) dan eindig ik nogal eens met extractie tijden boven de 4 minuten.

Dit heb ik eigenlijk alleen bij Yirgacheffe bonen.

Ik vind de koffie lekker, dus dat is geen klacht. Maar die 2 a 3 minuten komen ook niet uit de lucht vallen en hebben vast ook impact.

Heeft iemand anders ook soortgelijke ervaringen? Wellicht nog suggesties voor beter tunen.

Groeten,

Peter

Re: V60 maalgraad vs looptijd voor Yirgacheffe

Geplaatst: zo 07 mei 2017, 22:31
door Pti
Wat is er mis met groffer dan zeezout malen wanneer je daarmee de gewenste smaak/extractie kunt behalen?

Re: V60 maalgraad vs looptijd voor Yirgacheffe

Geplaatst: di 09 mei 2017, 17:45
door R&B
Zeezout varieert toch ook in korrelgrootte?

Re: V60 maalgraad vs looptijd voor Yirgacheffe

Geplaatst: zo 14 mei 2017, 12:18
door pkuiters
Just checking dat ik geen truuk gemist heb. Dank voor de input

Sent from my SM-T710 using Tapatalk