Ik krijg mijn koffie niet echt lekker.
Geplaatst: ma 01 okt 2018, 15:25
Lange tijd gebruiker van een Jura Impressa Z5
Altijd betere bonen er in en op tijd in de schoonmaak en ontkalkt.
Prima, maar......
Bij een vriend altijd boontjes gemalen, in de Quickmill en dan koffie. Lekker.
Dat wil ik ook.
Na zoeken, snuffelen, wikken en ook wegen, heb ik besloten voor een goede gebruikte machine te gaan en een dito maler.
Een en ander uitproberen en wanneer alles (veel) beter bevalt dan de Jura misschien wel iets nieuws kopen.
Enkele weken geleden een Ecm Giotto, gereviseerd, gekocht en een Mazzer mini B.
Knappe basis dacht ik.
Eerste kopje was niks, tweede was meteen lekker!
Was ook meteen de laatste.
Nou ja....
Voor de probeer heb ik een paar soorten koffie gekocht, ik weet het, niet heel slim maar ach.
Een kilo budget van Facino, hoge waarderingen maar bij mij niet lekker, ook niet in de Jura.
De Jura krijgt alles wat over is en/of niet lekker.
Wat mooiere koffies, Borgman uit Leiden, retesterk, niet top te krijgen, in de winkel wel.
Nu van de Espresso dokter kilootje.
Etc.
Wat doe ik.
Ecm lekker warm, na ong 1uur, water zit er al in, met antikalk zak.
Backflushen, na elke poging, even laten lopen voor de shot gemaakt wordt.
Kopje warm.
Filterdrager met 1 kopszeef er in, ook mee gewarmt, gespoeld.
Drogen.
Malen koffie, wegen, meestal ongeveer 9 gram, anders is de koffie niet goed aan te drukken in de enkele.
Kopje er onder, lopen, ongeveer 30 seconden.
Begin duurt even, dan komt er stroop, dan koffie en bij de 30 sec alles wat dunner.
Bij de huidige koffie even een aardige crema laag en die verdwijnt redelijk snel.
Smaak is wat lafjes.
Moet erbij vermelden dat ik vorige week met de Borgman geprobeerd heb en dat is serieus sterk spul.
Kreeg ik wel last van.
Na het shot meteen de prut eruit, omspoelen, backflushen.
De koffie vind ik over het algemeen ok maar niet geweldig. Wanneer dezelfde boon in de Jura verdwijnt heb ik er meer plezier van.
Ik zal wel ergens iets niet ok doen maar waar?
Graag van jullie tips trucs en ander commentaar.
Alvast bedankt.
Groet, Arno
Altijd betere bonen er in en op tijd in de schoonmaak en ontkalkt.
Prima, maar......
Bij een vriend altijd boontjes gemalen, in de Quickmill en dan koffie. Lekker.
Dat wil ik ook.
Na zoeken, snuffelen, wikken en ook wegen, heb ik besloten voor een goede gebruikte machine te gaan en een dito maler.
Een en ander uitproberen en wanneer alles (veel) beter bevalt dan de Jura misschien wel iets nieuws kopen.
Enkele weken geleden een Ecm Giotto, gereviseerd, gekocht en een Mazzer mini B.
Knappe basis dacht ik.
Eerste kopje was niks, tweede was meteen lekker!
Was ook meteen de laatste.
Nou ja....
Voor de probeer heb ik een paar soorten koffie gekocht, ik weet het, niet heel slim maar ach.
Een kilo budget van Facino, hoge waarderingen maar bij mij niet lekker, ook niet in de Jura.
De Jura krijgt alles wat over is en/of niet lekker.
Wat mooiere koffies, Borgman uit Leiden, retesterk, niet top te krijgen, in de winkel wel.
Nu van de Espresso dokter kilootje.
Etc.
Wat doe ik.
Ecm lekker warm, na ong 1uur, water zit er al in, met antikalk zak.
Backflushen, na elke poging, even laten lopen voor de shot gemaakt wordt.
Kopje warm.
Filterdrager met 1 kopszeef er in, ook mee gewarmt, gespoeld.
Drogen.
Malen koffie, wegen, meestal ongeveer 9 gram, anders is de koffie niet goed aan te drukken in de enkele.
Kopje er onder, lopen, ongeveer 30 seconden.
Begin duurt even, dan komt er stroop, dan koffie en bij de 30 sec alles wat dunner.
Bij de huidige koffie even een aardige crema laag en die verdwijnt redelijk snel.
Smaak is wat lafjes.
Moet erbij vermelden dat ik vorige week met de Borgman geprobeerd heb en dat is serieus sterk spul.
Kreeg ik wel last van.
Na het shot meteen de prut eruit, omspoelen, backflushen.
De koffie vind ik over het algemeen ok maar niet geweldig. Wanneer dezelfde boon in de Jura verdwijnt heb ik er meer plezier van.
Ik zal wel ergens iets niet ok doen maar waar?
Graag van jullie tips trucs en ander commentaar.
Alvast bedankt.
Groet, Arno