Stoom Silvia
Geplaatst: do 25 okt 2018, 19:06
Hallo, ik heb een Rancilio Silvia met PID. Alhoewel ik vooral espresso maak, wil ik zo af en toe ook melk opschuimen voor een cappuccino. Als ik YouTube filmpjes zie hierover met de Silvia dan wordt voor het stomen even het stoompijpje leeggeblazen van eventueel vocht. Een klein pufje in de opvang bak.
Wanneer ik dit doe en vervolgens ga opschuimen is het een grote tsunami in mijn melkkan. Dit volledig in tegenstelling tot wat ik op de filmpjes zie waar het eigenlijk gelijk een rustige draaing is. Even verder geprobeerd en wat blijkt: de eerste tien seconden van opschuimen zit er echt veel water bij. Wat ik nu doe is voor het opschuimen de stoompijp in een lege melkkan, theedoek erover tegen het spetten en dan laten gaan voor een seconde of 10. Dan heb ik echt een centimeter of 2-3 aan water wat ik weggooi. Pas daarna heb ik mooie, relatief droge stoom. Opschuimen gaat dan ook prima.
Is dit normaal voor de Silvia? Of doe ik iets verkeerd?
m.vr.gr.
Marcel
Wanneer ik dit doe en vervolgens ga opschuimen is het een grote tsunami in mijn melkkan. Dit volledig in tegenstelling tot wat ik op de filmpjes zie waar het eigenlijk gelijk een rustige draaing is. Even verder geprobeerd en wat blijkt: de eerste tien seconden van opschuimen zit er echt veel water bij. Wat ik nu doe is voor het opschuimen de stoompijp in een lege melkkan, theedoek erover tegen het spetten en dan laten gaan voor een seconde of 10. Dan heb ik echt een centimeter of 2-3 aan water wat ik weggooi. Pas daarna heb ik mooie, relatief droge stoom. Opschuimen gaat dan ook prima.
Is dit normaal voor de Silvia? Of doe ik iets verkeerd?
m.vr.gr.
Marcel