Hennie stelt zich voor
Geplaatst: vr 02 nov 2018, 14:15
Ook, effe voorstellen.
5 jaar gelden heb ik mijn senseo er uit gedaan omdat als ik koffie wilde naar de stad ging. Het is ook fijn om Thuis lekkere koffie te drinken toch. Gekozen voor een Simonelli de lux met een MAcap molen. VAnaf dat moment begon ik mij te verdiepen in koffie en kocht allerlei koffies uit de markt. Afstellen van je molen is een vak.... dus heb ik in Zeewolde een barista training gevolgd. Goede koffie moet je ook goed behandelen. Oke... dit maakte me nog niet tot een brander, dat gebeurde dit jaar. Geinspireerd door een documentaire over iemand in GB die koffie ging branden met een kleine brander, bezocht ik de Eenhoorn, in Kampen. Dat was het moment dat ik in vuur en vlam geraakte. Heb een 2kg Brandergecht en er ook maar gelijk een opleiding aan gekoppeld om toch te weten wat je moet doen. Sinds mei dit jaar brand ik voor familie, collega's en buren koffie. De ene wil filter , de ander een pittige koffie of een met een zuurtje.
Op dit moment brand ik ruim 12 verschillende koffies waarom 5 single estates met een cupping score bonen 80. De rest is single origin... allemaal Arabica. Ook vanmiddag ga ik weer even branden een Tanzania AA.
Ik moet wel blijven oefen want heb me ingeschreven voor een vervolgopleidng , die deze maand plaats moet vinden. Opnieuw met een examen van SCA.
Zijn er nog meer branders, wellicht leuk om eens van gedachten te wissellen. Waar koop je de bonen, wat is een mooi brandprofiel.
Groet.
Hennie
bellen mag altijd
06-15419900
5 jaar gelden heb ik mijn senseo er uit gedaan omdat als ik koffie wilde naar de stad ging. Het is ook fijn om Thuis lekkere koffie te drinken toch. Gekozen voor een Simonelli de lux met een MAcap molen. VAnaf dat moment begon ik mij te verdiepen in koffie en kocht allerlei koffies uit de markt. Afstellen van je molen is een vak.... dus heb ik in Zeewolde een barista training gevolgd. Goede koffie moet je ook goed behandelen. Oke... dit maakte me nog niet tot een brander, dat gebeurde dit jaar. Geinspireerd door een documentaire over iemand in GB die koffie ging branden met een kleine brander, bezocht ik de Eenhoorn, in Kampen. Dat was het moment dat ik in vuur en vlam geraakte. Heb een 2kg Brandergecht en er ook maar gelijk een opleiding aan gekoppeld om toch te weten wat je moet doen. Sinds mei dit jaar brand ik voor familie, collega's en buren koffie. De ene wil filter , de ander een pittige koffie of een met een zuurtje.
Op dit moment brand ik ruim 12 verschillende koffies waarom 5 single estates met een cupping score bonen 80. De rest is single origin... allemaal Arabica. Ook vanmiddag ga ik weer even branden een Tanzania AA.
Ik moet wel blijven oefen want heb me ingeschreven voor een vervolgopleidng , die deze maand plaats moet vinden. Opnieuw met een examen van SCA.
Zijn er nog meer branders, wellicht leuk om eens van gedachten te wissellen. Waar koop je de bonen, wat is een mooi brandprofiel.
Groet.
Hennie
bellen mag altijd
06-15419900