Londinium digital pre-infusion module

1
https://vimeo.com/305838949

Met deze nieuwe module kun je eenvoudig en snel de pre-infusiedruk aanpassen en als gevolg daarvan, ermee samenhangend, de aanvangs-extractie-druk en de temperatuur, waardoor je makkelijk kunt omschakelen van een lage pre-infusiedruk bij dnker gebrande bonen naar hoge druk/temp voor licht tot zeer licht gebrande (filterkoffie) bonen die daardoor ook full-bodied espresso worden.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Londinium digital pre-infusion module

4
fransg schreef:https://vimeo.com/305838949

Met deze nieuwe module kun je eenvoudig en snel de pre-infusiedruk aanpassen en als gevolg daarvan, ermee samenhangend, de aanvangs-extractie-druk en de temperatuur, waardoor je makkelijk kunt omschakelen van een lage pre-infusiedruk bij dnker gebrande bonen naar hoge druk/temp voor licht tot zeer licht gebrande (filterkoffie) bonen die daardoor ook full-bodied espresso worden.
Erg leuk om te bekijken en mooie functie!
Espresso; Bezzera Strega; Niche zero.
Filter: Kinu m47; V60, Aeropress ...

Roaster: Huky500

Re: Londinium digital pre-infusion module

7
Het werkt in de praktijk wel heel simpel trouwens.

Installatie is te doen als je zelf redelijk bekwaam bent met gereedschap, of als je Tije in de buurt hebt.

En in de komende machines zit het al.

Een vrij lichtgebrand boontje waar ik voorheen niks mee kon:
Laatst gewijzigd door fransg op do 13 dec 2018, 14:33, 1 keer totaal gewijzigd.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Londinium digital pre-infusion module

10
Erg leuk ding. Dat maakt de Londinium alleen maar beter.
fransg schreef: di 11 dec 2018, 22:59 Met deze nieuwe module kun je eenvoudig en snel de pre-infusiedruk aanpassen en als gevolg daarvan, ermee samenhangend, de aanvangs-extractie-druk en de temperatuur, waardoor je makkelijk kunt omschakelen van een lage pre-infusiedruk bij dnker gebrande bonen naar hoge druk/temp voor licht tot zeer licht gebrande (filterkoffie) bonen die daardoor ook full-bodied espresso worden.
Deze opmerking snap ik niet aangezien je met lichte tot zeer lichte brandingen juist een hele lage druk wilt hebben voor de PI. Zeg 1-2 bar voor 20-30s. Bij donker gebrand mag het juist wat hoger en wil je een korte PI om overextractie tegen te gaan.

Een filterbranding zoals de Kenia Ken of Filter Fill heb je sowieso niks aan voor espresso (weet ik uit ervaring), ook met een hele lange PI gaat dat nog niks worden. Die hebben met branden een te korte ontwikkeltijd gehad en zijn echt alleen voor filter geschikt. Dan moet je licht gebrande espressobranding hebben.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60