Pagina 1 van 2
"Space race" van La Marzocco, Slayer en Synesso.
Geplaatst: ma 04 mei 2009, 20:48
door karel
La Marzocco, Slayer & Synesso lijken terecht te komen in een soort technologische wedloop van druk en temperatuurprofielen.

Ik zag de
=>Link<= toen ik over de heg keek.
Re: "Space race" van La Marzocco en Slayer.
Geplaatst: ma 04 mei 2009, 20:58
door Spironski
Interessant! Maar 't wordt er niet makkelijker op, nòg twee variabelen erbij...

Re: "Space race" van La Marzocco en Slayer.
Geplaatst: ma 04 mei 2009, 21:01
door karel
Waar blijft de academische graad voor Baristi?
Master of PID?
Re: "Space race" van La Marzocco, Slayer en Synesso.
Geplaatst: di 05 mei 2009, 11:23
door michel buis
dit is wel heel interresant, ben zelf sinds kort een trotse eigenaar van een la marzocco gs/3. Maar wat een machine, en echt geweldig dat je met al deze techniek kan spelen. Ben me dus al een beetje aan het voorbereiden.

Re: "Space race" van La Marzocco, Slayer en Synesso.
Geplaatst: di 05 mei 2009, 11:26
door Bluecold
Dus je kan de druk veranderen tijdens het maken van espresso?
Grappig zeg. Dat kan ik ook.

Re: "Space race" van La Marzocco, Slayer en Synesso.
Geplaatst: di 05 mei 2009, 11:55
door Spironski
michel buis schreef:dit is wel heel interresant, ben zelf sinds kort een trotse eigenaar van een la marzocco gs/3. Maar wat een machine, en echt geweldig dat je met al deze techniek kan spelen. Ben me dus al een beetje aan het voorbereiden.

Oh, ik had begrepen dat dit nieuwe techniek was, die nog toegepast ging worden? Afgezien daarvan is die GS3 natuurlijk wel een lelijk mooi apparaat!
En inderdaad stond er ook dat ze de techniek van de handelmachines hadden afgekeken, toch? Hmm, misschien maar weer eens met mijn Gaggia spelen, vanmiddag...
Re: "Space race" van La Marzocco, Slayer en Synesso.
Geplaatst: di 05 mei 2009, 20:09
door Jasper
Ik heb de La Marzocco ook gezien in Atlanta, het was helaas zo druk op de stand dat ik er niet mee heb kunnen werken, maar de verhalen die ik erover gehoord heb zijn zeer interessant.
Ik ben zelf altijd nog erg fan van de klasieke hendelmachines, en met de techniek van deze nieuwe LM zou je de volgens mij de druk-curve van een veer mooi na kunnen bootsen, wat volgens mij een hele mooie espresso zou kunnen geven., Wanneer staat er zo'n ding in Nederland????
Re: "Space race" van La Marzocco, Slayer en Synesso.
Geplaatst: wo 06 mei 2009, 00:40
door Spironski
Maar hoeveel is er nu bekend over de verschillende druk-profielen? Ik lees wel veel over vlakke-, dan wel "ge-hobbelde" profielen etc., maar zijn ze er al over uit welk profiel met welke koffie nu wàt doet?
Re: "Space race" van La Marzocco, Slayer en Synesso.
Geplaatst: wo 06 mei 2009, 09:58
door Bluecold
Om de drukcurve van een veer na te bootsen moet je de drukregelaar ook koppelen aan de flowmeter. Weet niet of ze dat gedaan hebben. Maar als je espresso wil die naar een espresso smaakt uit een hefboommachine, is het makkelijker om een hefboommachine te kopen.
Re: "Space race" van La Marzocco, Slayer en Synesso.
Geplaatst: wo 06 mei 2009, 13:23
door Jasper
Bluecold schreef:Om de drukcurve van een veer na te bootsen moet je de drukregelaar ook koppelen aan de flowmeter. Weet niet of ze dat gedaan hebben. Maar als je espresso wil die naar een espresso smaakt uit een hefboommachine, is het makkelijker om een hefboommachine te kopen.
Uiteraard is dat makkelijker, alleen heeft een hendelmachine ook een aantal nadelen die niet echt overkomelijk zijn voor een gemiddelde "third wave espressobar", en zeker de amerikaanse. Toch ligt de basis van deze LM machines met variabele druk wel bij de techniek achter de hendelmachines.