Aeropress 2018 WAC recept
Geplaatst: do 04 apr 2019, 07:59
Was weer eens nieuwsgierig geworden naar de Aeropress, vooral benieuwd naar de nieuwe technieken die getoond worden tijdens de World AeroPress Championship.
De tweede prijs ging naar het volgende recept:
Xiaobo Zhang, China
2nd Place: 2018 World AeroPress Championship
Brewer Position: Inverted
Filter: Kalita 95mm paper filter
Preparation: Rinsed with cold water
Coffee weight: 31g
Grinder: DM Grind 2 Hand Coffee Grinder
Grind size: [fine] 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [coarse]
Water weight: 220g
Type of water: Filtered water by Brita
Temperature: 80 degrees Celsius
Step 1: Add 30g of coffee into chamber.
Step 2: Add 100g of water in 15 sec.
Step 3: Stir for 15 sec.
Step 4: Add 70g of water.
Step 5: Add 1g of very finely ground coffee (like espresso).
Step 6: Attach filter cap, flip the AeroPress and press for 45 sec.
Step 7: Top up brew with 50g of water.
Step 8: Enjoy.
Paar dingen die opvallen zijn uiteraard het gebruikte filter (Kalita filter? Is dat die van de wave dan? En waarom die?). De grootste vraagtekens komen toch wel tevoorschijn bij het gebruik van twee (tegenstrijdige) malingen. Het grootste gedeelte is hartstikke grof gemalen en halverwege het proces wordt er nog een deel espressomaling bij geknikkerd.
Ik zal het binnenkort eens proberen, gewoon uit nieuwsgierigheid.
Wat denken jullie van bovenstaande techniek? Wat voor effect heeft het gebruik van twee malingen? Kennen jullie nog andere "nieuwe" truukjes die gebruikt worden met de Aeropress? Misschien de bedenker van het recept maar eens opzoeken.
Het blijft een grappig ding!
https://www.baristamagazine.com/recipes-2018-wac/
Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
De tweede prijs ging naar het volgende recept:
Xiaobo Zhang, China
2nd Place: 2018 World AeroPress Championship
Brewer Position: Inverted
Filter: Kalita 95mm paper filter
Preparation: Rinsed with cold water
Coffee weight: 31g
Grinder: DM Grind 2 Hand Coffee Grinder
Grind size: [fine] 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [coarse]
Water weight: 220g
Type of water: Filtered water by Brita
Temperature: 80 degrees Celsius
Step 1: Add 30g of coffee into chamber.
Step 2: Add 100g of water in 15 sec.
Step 3: Stir for 15 sec.
Step 4: Add 70g of water.
Step 5: Add 1g of very finely ground coffee (like espresso).
Step 6: Attach filter cap, flip the AeroPress and press for 45 sec.
Step 7: Top up brew with 50g of water.
Step 8: Enjoy.
Paar dingen die opvallen zijn uiteraard het gebruikte filter (Kalita filter? Is dat die van de wave dan? En waarom die?). De grootste vraagtekens komen toch wel tevoorschijn bij het gebruik van twee (tegenstrijdige) malingen. Het grootste gedeelte is hartstikke grof gemalen en halverwege het proces wordt er nog een deel espressomaling bij geknikkerd.
Ik zal het binnenkort eens proberen, gewoon uit nieuwsgierigheid.
Wat denken jullie van bovenstaande techniek? Wat voor effect heeft het gebruik van twee malingen? Kennen jullie nog andere "nieuwe" truukjes die gebruikt worden met de Aeropress? Misschien de bedenker van het recept maar eens opzoeken.
Het blijft een grappig ding!
https://www.baristamagazine.com/recipes-2018-wac/
Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk