Even Voorstellen
Geplaatst: ma 08 apr 2019, 15:02
Hoi!
Ik ben Pieter, 32 jaar, koffie geek, en elke dag weer op zoek naar Coffee Nirvana
Ik zet vooral filter koffie (V60, aeropress), maar kocht onlangs ook de Rok Espresso Maker om "espresso" te zetten, en ben er super blij mee. Ik heb ook een melkstomer voor op mijn gasvuur, en met deze (zij het primitieve) apparatuur, kan ik 's ochtends toch genieten van een heerlijke cappuccino. Mijn Latte Art is nog steeds Latte Fart, maar ik oefen elke dag
Ooit hoop ik een echte espresso machine te kopen, maar daar moet ik nog even voor sparen De eerstvolgende upgrade wordt een nieuwe koffiemolen: de Baratza Sette 270 Wi. Hierdoor moet ik wel mijn geliefde Baratza Virtuoso 586 verkopen (zie viewtopic.php?f=14&t=9957 )
Ik ben chemicus van opleiding, en dus enorm geïnteresseerd in de wetenschap achter het koffiezetten. TDS, extractie, brew ratios, refractometrie, water kwaliteit, etc. ik geraak er maar niet over uitgelezen! En ik hou uiteraard zelf een laboschriftje bij de hand wanneer ik in de keuken sta
Ik kijk er naar uit om hier veel bij te leren!
Groet,
Pieter
Ik ben Pieter, 32 jaar, koffie geek, en elke dag weer op zoek naar Coffee Nirvana
Ik zet vooral filter koffie (V60, aeropress), maar kocht onlangs ook de Rok Espresso Maker om "espresso" te zetten, en ben er super blij mee. Ik heb ook een melkstomer voor op mijn gasvuur, en met deze (zij het primitieve) apparatuur, kan ik 's ochtends toch genieten van een heerlijke cappuccino. Mijn Latte Art is nog steeds Latte Fart, maar ik oefen elke dag
Ooit hoop ik een echte espresso machine te kopen, maar daar moet ik nog even voor sparen De eerstvolgende upgrade wordt een nieuwe koffiemolen: de Baratza Sette 270 Wi. Hierdoor moet ik wel mijn geliefde Baratza Virtuoso 586 verkopen (zie viewtopic.php?f=14&t=9957 )
Ik ben chemicus van opleiding, en dus enorm geïnteresseerd in de wetenschap achter het koffiezetten. TDS, extractie, brew ratios, refractometrie, water kwaliteit, etc. ik geraak er maar niet over uitgelezen! En ik hou uiteraard zelf een laboschriftje bij de hand wanneer ik in de keuken sta
Ik kijk er naar uit om hier veel bij te leren!
Groet,
Pieter