Volgens mij kun je met een weegschaal gekoppeld aan de nieuwe app vrij makkelijk flow in realtime aflezen. Het wachten is op een digitale druksensor die op de plek gaat waar nu de manometer in de groep zit. De future is comingFlow en druk zijn aan elkaar gerelateerd vanaf het moment dat de puck op druk is. De Bianca regelt met de paddel de watertoevoer, waardoor ook de druk stijgt of daalt in de groep. De pomp blijft steeds dezelfde druk leveren. De druk aan de pomp is dus niet altijd gelijk aan de druk op de puck in de groep.
Bij de Vesuvius bijvoorbeeld wordt de druk verhoogd door de pomp harder te laten werken.
Academisch verschil eigenlijk. Maar het zou mooi zijn als je echt op flow kan sturen zoals bij een lever, door naar het straaltje uit de groep te kijken. Een constante flow gedurende het hele shot zou dan het doel zijn lijkt me.
World of Coffee 2018 RAI 21-23 Juni
Alles wat je kwijt wilt of te weten wilt komen op het gebied van koffie-evenementen.
Re: World of Coffee 2018 RAI 21-23 Juni
Berichtdoor Pti » zo 24 jun 2018, 11:32
Re: World of Coffee 2018 RAI 21-23 Juni
Berichtdoor fransg » zo 24 jun 2018, 11:56
Er was bij Gábor's hoek met de drukmeter / app voortdurend drukte en met name enkele Grote Namen willen er serieus mee aan de slag, dus dat belooft wat.Het wachten is op een digitale druksensor die op de plek gaat waar nu de manometer in de groep zit. De future is coming
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: World of Coffee 2018 RAI 21-23 Juni
Berichtdoor pichichi » zo 24 jun 2018, 13:03
Ik ben niet goed in het onthouden van gezichten dus tik me volgende keer weer op m'n schouder!
Zijn we elkaar daarom deze keer niet tegengekomen Frans?
Ah! How sweet coffee tastes, more delicious than a thousand kisses, milder than muscatel wine.
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!
The Coffee Cantata - J.S.Bach
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!
The Coffee Cantata - J.S.Bach
Re: World of Coffee 2018 RAI 21-23 Juni
Berichtdoor fransg » zo 24 jun 2018, 14:24
Oh mogelijk wel ja! Dat verklaart het Ook als ik iemand z'n stand had bezocht, was ik daarna nog lang aan het zoeken om die terug te vinden. Een beurs met 6 stands is veel overzichtelijker, maar ja ook weer onpraktisch omdat je sommigen dan helemaal niet tegenkomt.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: World of Coffee 2018 RAI 21-23 Juni
Berichtdoor bobbee » zo 24 jun 2018, 19:20
Ik weet niet of iemand ook een bakkie heeft gedronken bij TW maar de filterkoffie werdt gemaakt in hele bijzondere indrukwekkende machine, voor mij in ieder geval, het was de bkon brewer. Er wordt gemalen koffie in de filter gedaan waarop de barista de machine aanzet ad van 1 van de 400 profielen in de machine. De machine warmt het water en laat dat als regen op de koffie vallen en daarna wordt er een vacuum gecreëerd in de glazen buis, er wordt een aantal keer gespoeld oid. Het vacuum zorgt voor de optimale extractie. Als het proces klaar is laat de machine de koffie in een kannetje vallen en de spoelt zichzelf schoon. Ik vond het erg indrukwekkend proces en de koffie was erg goed!
Apparaatje mag ook wat kosten: 14.000 USD.
Hier filmpje van youtube zodat het wat duidelijker is. (niet van de machine van TW op WOC, ik heb er geen opname van gemaakt)
https://youtu.be/BSZ1qmfzHmU
Apparaatje mag ook wat kosten: 14.000 USD.
Hier filmpje van youtube zodat het wat duidelijker is. (niet van de machine van TW op WOC, ik heb er geen opname van gemaakt)
https://youtu.be/BSZ1qmfzHmU
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: World of Coffee 2018 RAI 21-23 Juni
Berichtdoor RikC » zo 24 jun 2018, 23:01
Ha lekkere koffie gedronken, en daarna nog ff de stad in geweest ik ben ook niet elke dag in A'dam en als je een museumjaarkaart hebt moet je die ook af en toe gebruiken
Bobbee had al een foto van de 'blaasbalg' van Eureka geplaatst. 'M zelf ook getest en ik kreeg bij 15,5g bonen in 15,3g eruit netjes dus maar nog niet helemaal 'zero' Lijkt me in de praktijk vooral praktisch om wat zuiniger met dure bonen om te springen want ook met bonen in het reservoir kan je hiermee natuurlijk maalsel uit de maler krijgen wat weer 'doormalen' scheelt. Verder vond ik het voor single dosen een beetje gekunstelt want het was de bedoeling dan tijdens het malen die balg te gebruiken. Ik begreep wel van Sebastiaan van Pommeren die er ook was dat ze 'm apart zouden moeten kunnen bestellen dus ik ga over een tijdje denk ik eens een mailtje doen. Ook is dit er voor de grotere hopper en dus ook o.a. de Olympus zag ik.
Ook gezellig met de sympathieke mensen van Etzinger gepraat. Ze hadden een 'light' en een 'medium' staan. De light met kunstof behuizing en timer wordt een stuk betaalbaarder dan gedacht, 1050 euro aldus Cristian Etzinger. De versie met gewicht slechts iets duurder (dat verstond ik helaas niet helemaal goed). De medium met gewichtsfunctie en alluminium behuizing wordt 2.000 euro. Beide machines waren ook veel stiller dan de Baratza Sette waarvoor Etzinger het loopwerk ontworpen heeft o.a. door een ander type loopwerk. De light klonk wel iets meer als de Sette. De medium echt als een grote metalen maler. Voor de medium wordt nog gewerkt aan een meer high end aan paneel aan de voorkant met metalen knoppen waarvan er al een mockup stond. Ook heeft men een leuk systeem ontwikkeld om snel van hopper te kunnen wisselen en daarvoor een speciaal rek voor meerdere hopper incl. een single dose accessoire ontwikkeld. Leuk detail: de hoppers kunnen op de hendel met krijt beschreven worden om ze uit elkaar te houden.
Verder nog even langs de collectie van Henk gelopen, zeer fraai!. De verleiding kunnen weerstaan om een prachtig boek van 100 euro over allerlei soorten koffiezet methodes door de geschiedenis heen aan te schaffen, de pinautomaat keek me al aan
Bobbee had al een foto van de 'blaasbalg' van Eureka geplaatst. 'M zelf ook getest en ik kreeg bij 15,5g bonen in 15,3g eruit netjes dus maar nog niet helemaal 'zero' Lijkt me in de praktijk vooral praktisch om wat zuiniger met dure bonen om te springen want ook met bonen in het reservoir kan je hiermee natuurlijk maalsel uit de maler krijgen wat weer 'doormalen' scheelt. Verder vond ik het voor single dosen een beetje gekunstelt want het was de bedoeling dan tijdens het malen die balg te gebruiken. Ik begreep wel van Sebastiaan van Pommeren die er ook was dat ze 'm apart zouden moeten kunnen bestellen dus ik ga over een tijdje denk ik eens een mailtje doen. Ook is dit er voor de grotere hopper en dus ook o.a. de Olympus zag ik.
Ook gezellig met de sympathieke mensen van Etzinger gepraat. Ze hadden een 'light' en een 'medium' staan. De light met kunstof behuizing en timer wordt een stuk betaalbaarder dan gedacht, 1050 euro aldus Cristian Etzinger. De versie met gewicht slechts iets duurder (dat verstond ik helaas niet helemaal goed). De medium met gewichtsfunctie en alluminium behuizing wordt 2.000 euro. Beide machines waren ook veel stiller dan de Baratza Sette waarvoor Etzinger het loopwerk ontworpen heeft o.a. door een ander type loopwerk. De light klonk wel iets meer als de Sette. De medium echt als een grote metalen maler. Voor de medium wordt nog gewerkt aan een meer high end aan paneel aan de voorkant met metalen knoppen waarvan er al een mockup stond. Ook heeft men een leuk systeem ontwikkeld om snel van hopper te kunnen wisselen en daarvoor een speciaal rek voor meerdere hopper incl. een single dose accessoire ontwikkeld. Leuk detail: de hoppers kunnen op de hendel met krijt beschreven worden om ze uit elkaar te houden.
Verder nog even langs de collectie van Henk gelopen, zeer fraai!. De verleiding kunnen weerstaan om een prachtig boek van 100 euro over allerlei soorten koffiezet methodes door de geschiedenis heen aan te schaffen, de pinautomaat keek me al aan
Espressomachine: Linea Mini, Malers: etzMAX, Comandante
Re: World of Coffee 2018 RAI 21-23 Juni
Berichtdoor bobbee » zo 24 jun 2018, 23:18
Ik heb mijn oplossing laten zien voor de retentie en de beste man was redelijk verbaasd over mijn oplossing van 50 eurocent...Bobbee had al een foto van de 'blaasbalg' van Eureka geplaatst.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: World of Coffee 2018 RAI 21-23 Juni
Berichtdoor RikC » zo 24 jun 2018, 23:29
Geweldig Ik had het erover met iemand erover die eerder deze week langs de stand was gelopen en die dacht al mooi bedacht maar dit had een thuisgebruiker ook in elkaar kunnen zetten. En zie daar!
Espressomachine: Linea Mini, Malers: etzMAX, Comandante
Re: World of Coffee 2018 RAI 21-23 Juni
Berichtdoor fransg » ma 25 jun 2018, 10:25
Ja mooi ding vind ik!Ook gezellig met de sympathieke mensen van Etzinger gepraat. Ze hadden een 'light' en een 'medium' staan. De light met kunstof behuizing en timer wordt een stuk betaalbaarder dan gedacht, 1050 euro aldus Cristian Etzinger. De versie met gewicht slechts iets duurder (dat verstond ik helaas niet helemaal goed). De medium met gewichtsfunctie en alluminium behuizing wordt 2.000 euro. Beide machines waren ook veel stiller dan de Baratza Sette waarvoor Etzinger het loopwerk ontworpen heeft o.a. door een ander type loopwerk. De light klonk wel iets meer als de Sette. De medium echt als een grote metalen maler. Voor de medium wordt nog gewerkt aan een meer high end aan paneel aan de voorkant met metalen knoppen waarvan er al een mockup stond. Ook heeft men een leuk systeem ontwikkeld om snel van hopper te kunnen wisselen en daarvoor een speciaal rek voor meerdere hopper incl. een single dose accessoire ontwikkeld. Leuk detail: de hoppers kunnen op de hendel met krijt beschreven worden om ze uit elkaar te houden.
http://kostverlorenvaart.blogspot.com/2 ... nding.html
YouTube versie:
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: World of Coffee 2018 RAI 21-23 Juni
Berichtdoor fransg » vr 29 jun 2018, 18:35
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign